47-åring sovnet bak rattet i narkorus

En 47-åring fra Drangedal er dømt til fengsel for en rekke narkotikalovbrudd.

DEL

Drangedalsmannen var siktet for fire tilfeller av kjøring i ruspåvirket tilstand. Tre av dem skjedde i Porsgrunn. Blant annet skal han ha sovnet bak rattet mens han skjørte bil på Langangsvegen i narkotikarus tilsvarende 1,2 promille.

– Han sovnet bak rattet slik at han kjørte ut av veien og videre ut i en grøft. Dette førte til at det oppsto materielle skader på bilen, heter det i siktelsen.

Ulykken skjedde våren 2017. Et par måneder senere kjørte han av veien med motorsykkel mens han var ruset.

– Han svingte fram og tilbake i sin kjørebane før han skeinet ut mot høyre slik at motorsykkelen traff autovernet. Han ble av sammenstøtet kastet av sykkelen og pådro seg alvorlige personskader.

Drangedalsmannen var også siktet for å ha oppbevart 52 gram amfetamin, 1,7 gram hasj og fire narkotiske tabletter i et hus i Knardalstrand og i Drangedal. Tidligere var han også blitt tatt med en mindre mengde amfetamin og tabletter på Vallermyrene, mens han kjørte motorsykkel.

47-åringen hadde en rekke saker på seg. Flere av dem omhandlet narkotikabruk og ruskjøring. Han tilsto alt i retten forrige fredag. Han ble dømt til fengsel i fem måneder, og må betale en bot på 30.000 kroner.

– Ved utmålingen er det lagt vekt på at siktede har befattet seg med et ikke ubetydelig kvantum narkotika som representerte en åpenbar spredningsfare. Hva angår kjøringene i påvirket tilstand bemerkes at siktede kjørte under påvirkning av rusmidler ved fire tilfeller med kort mellomrom, skriver retten.

47-åringen erklærte at han tok betenkningstid etter at dommen var blitt lest opp.

Artikkeltags