Odd Reidar Humlegård går av som politidirektør

Politidirektør Odd Reidar Humlegård har valgt å ikke søke nytt åremål.

Politidirektør Odd Reidar Humlegård har valgt å ikke søke nytt åremål. Foto:

Av
Artikkelen er over 1 år gammel

Odd Reidar Humlegård går av som politidirektør når åremålet utløper i november.

DEL

Han forteller til NRK tirsdag at han velger å ikke søke nytt åremål.

– Jeg velger rett og slett å ikke søke et nytt åremål. Politiet har gjennomført betydelige endringer de siste seks årene. Nå er vi på vei over i en annen fase, og det kan kreve nytt lederskap med andre tanker, og nytt blod på toppen, sier Humlegård (57) til NRK.

Humlegård, som tidligere har vært sjef for Kripos, tiltrådte politidirektørstolen i november 2012, og har i perioden som politidirektør måttet forholde seg til fem justisministere.

Ifølge NRK har Justisdepartementet oppfordret Humlegård til å søke nytt åremål. Men Humlegård skal ha gitt beskjed om sin beslutning til departementet for en stund siden.

Han forteller til NRK at det har vært en veldig arbeidskrevende periode for mange i politiet. Og at de har gjort mer nå enn det har vært gjort i politiet noen gang.

– Det er store endringer som denne reformen har krevd av oss. Da tenker jeg at seks år i en sånn rolle er nok for organisasjonen, og nok for meg. Det tror jeg er best at man forstår selv, sier Humlegård.

Han har blant annet jobbet mye med, og fått kritikk for, gjennomføringen av Nærpolitireformen, som ble vedtatt av Stortinget i juni 2015, og som resulterte i at 27 politidistrikter ble kuttet til 12 i januar 2017. Da ble også 126 lensmannskontorer lagt ned.

Usikker på veien videre

Humlegård sier til NRK at han ikke har rukket å tenke på hva han skal gjøre videre.

– Det vet jeg ikke. Nå skal jeg jobbe til åremålet går ut 22. november. Etter hvert må jeg finne ut hva jeg skal bruke årene fremover til. Det har jeg ikke hatt noen følere ute på. Det er vanskelig å ha denne jobben og samtidig lete etter en annen, sier Humlegård.

Leder for politijuristene, Sverre Bromander, synes det er synd at avgangen skjer nå.

– Vi skulle gjerne sett at han fortsatte, fordi politiet står i en av de mest krevende tidene vi har stått i noen gang. En så stor reform er veldig krevende. Det krever veldig mye av veldig mange. Samtidig har vi stor forståelse for valget han har tatt, sier Bromander til NRK.

Artikkeltags