Gå til sidens hovedinnhold

Politikerne trosser fagekspertene

Ny E18 med ny Grenlandsbru vest

Artikkelen er over 5 år gammel

Porsgrunn formannskap trosser vegvesenet og fageksperter og vil at den nye Grenlandsbru skal bygges vest for den eksisterende. Bare Tord Samdal stemte for en ny østvendt bru.

Følg PD på Facebook

Mot en stemme vedtok altså formannskapet samme vedtak som ble fattet i utvalg for plan og kommunalteknikk tirsdag.

– Vegvesenet advarer mot å bygge ny vestvendt Grenlandsbru på grunn av dårlig fjellkvalitet. Faktisk så understreker vegvesenet sin advarsel og advarer på det sterkeste å bygge vestvendt fordi det blir for farlig. Det ligger i demokratiet at amatører kan se forbi fagmiljøene. Jeg klarer ikke å gå imot en så sterk advarsel fra fagmiljøene, sa Tord Samdal (KrF).

Han var den eneste som sto fast ved rådmannens innstilling.

– Vegvesenet sier ikke at det er umulig, men at det er en risiko, sa Ole Henrik Lia (Ap) som tror at mer penger og ekstrasikkerhetstiltak kan bidra til en sikker veibygging.

Sverre Siljan (BNp) uttalte at han ser signalene som ligger i saken om å ta hensyn til HMS, men det har han også sett itidligere saker. 

– Jeg kan ikke gå for vegvesenets anbefaling om østlig bru, sa Siljan og stemte for flertallsvedtaket.

Og så er det en diskusjon om avkjøringen fra den nye E18 gjennom Porsgrunn skal gå på Lanner, og med en kryssløsning på Moheim på grunn av de næringsdrivende der. Kjell Grant Teigen minner om det nye næringsområdet som kommer på Lanner og i Langangen.

Kommentarer til denne saken