33 familiegjenforeninger i Porsgrunn i 2017

De tre siste årene har Grimsrud administrert rundt 70 familiegjenforeninger.

De tre siste årene har Grimsrud administrert rundt 70 familiegjenforeninger.

Av
Artikkelen er over 2 år gammel

Porsgrunn bosetter 106 flyktninger i 2017, av dem er 33 familiegjenforeninger.

DEL

I en ny sak til formannskapet opplyser NAV at erfaringer fra tidligere år er at det er umulig å tallfeste og planlegge familiegjenforeninger.

– Dette er noe flyktningene selv har ansvaret for, de kan søke om dette før de kommer til Porsgrunn kommune, og det er UDI som avgjør søknadene. Det betyr at kommunen, når kommunen har bosatt det man tror er en enslig flyktning, hurtig kan få en familiegjenforening i tillegg. Det er NAV Porsgrunn som koordinerer bosettingsarbeidet i Porsgrunn etter anmodninger fra IMDi, det vil si tjenester fra Boligkontoret, familiehelsetjenester, voksenopplæring og andre. Boligkontoret har de siste årene vært flinke til å skaffe relevante boliger, blant annet gjennom direkte leie av private boliger til flyktninger, skriver NAV-leder Grunde Grimsrud.

For 2018 går rådmannen inn for at Porsgrunn bosetter 45 flyktninger, herav 2 plasser for enslige mindreårige flyktninger som stilles til disposisjon for Bufetat i samarbeid med barnevernet. Familiegjenforeninger kommer i tillegg.

I 2014 bosatte Porsgrunn 51 flyktninger, pluss 10 familiegjenforeninger, og i 2015 ble 51 flyktninger bosatt, pluss 26 familiegjenforeninger.

Artikkeltags

Kommentarer til denne saken