Dette er de nominerte til årets Byggeskikk- og Restaureringspris

NOMINERT: Huset med adresse Vetle Mules veg 52.

NOMINERT: Huset med adresse Vetle Mules veg 52.

Etter mye fram og tilbake fattet komiteen avgjørelsen om at det både skal deles ut Byggeskikk- og Restaureringspris i 2019.

DEL

Det opplyser Tone Valland ved kulturkontoret, som de siste ukene har vært på befaringer rundt i kommunen sammen med resten av komiteen.

– Vi har vært gjennom en grundig prosess, og er veldig glade for at det blir utdelt pris i de to kategoriene. Vi ønsker å sette pris på dem som gjør et ekstra tak, sier Valland.

Tre bebyggelser endte opp med å få sin nominasjon til Byggeskikkprisen, mens det på lista til Restaureringsprisen står to eneboliger i Brevik.

– Når det gjelder Restaureringsprisen er det ikke rart begge ble i Brevik. Der gjør folk en innsats. Det var flere som ble vurdert, men som dessverre ikke nådde helt opp i år.

De tre nominerte til Byggeskikkprisen er spredt rundt i byen, med det nye Comfort-hotellet på Kammerherreløkka, samt et funkishus ved Mule Varde og en enebolig i Kastanjevegen i Brevik.

Angående Comfort Hotels nominasjon, utdyper Valland at det var helhetsinntrykket hotellet er med på å danne for området Kammerherreløkka, som var utslagsgivende.

– Det er med på å fornye byen, og de estetiske forholdene med tanke på hensyn til naboene, var en avgjørende faktor.

Artikkeltags