Holm er ny kapellan

Holm flytter hjem og tiltrer på gudstjenesten 22. januar.

Holm flytter hjem og tiltrer på gudstjenesten 22. januar. Foto:

Av

Espen Holm starter i januar som ny kapellan i Porsgrunn menighet.

DEL

Lokale nyheter – 5 kr for 5 uker

Holm er 30 år og fra Porsgrunn. Han har bodd i Oslo med kona Hanne og sønnen Trygve, skriver Porsgrunn menighetsblad.

– Jeg gleder meg til å flytte tilbake, men tror jeg må bruke litt tid på å bli kjent med både området og folk på nytt, det er tross alt 10 år siden jeg flyttet fra byen, sier Holm.

Han blir innsatt som kapellan i Porsgrunn menighet på gudstjenesten 22. januar.

Han var ferdig med presteutdannelsen i 2014, og ble ordinert som prest i Vestre Porsgrunn kirke. Holm har i en periode jobbet som ungdomsprest på Jessheim.

– I Porsgrunn ser jeg fram til å prøve litt andre sider ved presteyrket. Som ungdomsprest er det en del jeg ikke har drevet med. Jeg gleder meg til å fortsette å jobbe med ungdom. Alt vi kan gjøre for å trekke flere unge til kirken vil jeg heie fram og prøve å tilrettelegge så godt jeg kan, sier Holm til menighetsbladet.

Flytter snart til Coop-bygget

Alle kirkens 36 ansatte i Porsgrunn samles på ett sted og får én felles dør når de snart flytter inn i 2. etasje på Coopbygget.

– Vi får samlet fagpersonene og det blir lettere for de ulike faggruppene, som diakoner og trosopplærere å dele erfaringer og samarbeide på tvers av menighetene. Vi blir mindre sårbare. Jeg tror også det blir en mer effektiv drift ved å samle alle støttefunksjonene på et sted. Nye lokaler er godt tilrettelagt med kontorer, møterom og eget samtalerom, sier kirkesjef Johannes Sørhaug.

Artikkeltags