Det Yara-eide Admini er et selskapslokale, og i søknaden presiseres at de to aktuelle personene under 18 år ikke skal servere alkohol.

– Adminiet Porsgrunn har så godt som kun selskap rettet mot næringsliv og hva vi kaller representasjon. Det er alkoholservering på de fleste kveldsarrangement, men vi antar at konsumet nok er relativt lite, sammenlignet med ordinær restaurantvirksomhet. Det og til tross for at alle selskapene våre er «lukket», og kun består av inviterte gjester, forholder vi oss selvfølgelig til offentlig lovverk/Porsgrunn kommunes retningslinjer for skjenking. Nå søker vi allikevel om anledning til å benytte to servitører i serveringen, som ennå ikke har fylt 18 år, skriver Admini i søknaden.

Det blir opplyst at begge har jobbet der i flere år allerede.

– Nå ønsker vi å løfte dem videre inn i serveringen. For Adminiet er dette faktisk også et behov, fordi det er vanskelig å finne flinke servitører. Følgende oppgaver vil være aktuelle; klargjøring av spisestuen, servering av mat, forrett, hovedrett og dessert eller påfylling av buffeter, spesielt aktuelt inn mot jul, De vil ikke ta del i servering av aperitiff og vin/øl til bespisningen, opplyser en representant for selskapslokalet.