Skal oppgradere sentrumsparken for flere millioner

ENDRINGER: Dina Bergs hage og Minneparken skal under kniven inneværende år.

ENDRINGER: Dina Bergs hage og Minneparken skal under kniven inneværende år. Foto:

Det skal gjøres grep i Minneparken. – Vi skal bevare litt av uttrykket, men samtidig gjøre den mer attraktiv og anvendelig.

DEL

I løpet av 2020 vil det skje saker og ting med de grønne områdene midt i byen.

Dina Bergs hage og Minneparken skal, etter planen, få et mer helhetlig og sammenhengende tema. Litt av det klassiske uttrykket skal bevares, opplyser Karina Moen Wallekjær i Porsgrunn kommune, men poengterer at attraktiviteten og brukervennligheten må oppjusteres.

– Vi har fått bevilget penger til å gjennomføre en oppgradering av parkene. Foreløpig har vi et skisseprosjekt, som etter planen skal opp til politisk behandling neste uke. Eventuelt neste måned, sier Moen Wallekjær.

– Antydningen er at prosjektet vil koste fire millioner, men om det blir budsjettet og rammene vi blir å jobbe med er nokså usikkert per nå, legger hun til.

Rådhusparken har, etter sitt markante ansiktsløft, blitt atskillig mer populær enn tidligere. Flere og flere tar turen innom parken langs Sverresgate, for å gå på skøyteisen, benytte seg av lekeapparatene eller til å trekke pusten på en av de mange benkene.

Målet for Minneparken faller innunder samme kategori.

– Vi håper å bruke mer av arealene ned mot vannet, og på den måten knytte de grønne områdene langs promenaden mellom sentrum og brua, sier Wallekjær, og tilføyer:

– Kanskje blir det den nye trimløypa i byen. Vi må hvert fall tenke mer helhetlig, og gjøre grep for å få folk til å besøke de.

Artikkeltags