Spøker for ny skole på Herøya

Leder Jan Hovinbøle (t.h.) og Gordon Kleppe i Herøya Fellesforum jobber for at Klevstrand skole skal flyttes til et nytt bygg nærmere idrettsanlegget og Herøyahuset, vekk fra trafikken.

Leder Jan Hovinbøle (t.h.) og Gordon Kleppe i Herøya Fellesforum jobber for at Klevstrand skole skal flyttes til et nytt bygg nærmere idrettsanlegget og Herøyahuset, vekk fra trafikken. Foto:

Av

Herøya Fellesforum vil ha et møte med kommunen etter at de fant ut at det kan bli problematisk å oppføre nytt skolebygg i det man først trodde var trygge omgivelser.

DEL

– Dessverre så ser det så ille ut som vi hadde fryktet, sier Jan Hovinbøle i Herøya Fellesforum etter møtet med industriparken.

Fellesforumet jobber langsiktig for at det skal bygges et nytt skolebygg for Klevstrand skole på tomta ved siden av Herøyahuset, lenger unna den trafikkerte Herøyavegen. KrF og Frp er partier som har flytting av skolen nedfelt i sine partiprogram. Det viser seg nå at denne tomta kanskje ikke er like trygg som først antatt. Den ligger nemlig i den ytre hensynssonen til industriparken. Ifølge DSBs retningslinjer i Storulykkeforskriften skal skoler, barnehager, sykehus og andre store publikumsarenaer ligge utenfor denne sonen.

Tidligere denne uken hadde fellesforumet besøk av sjefen for Herøya Industripark, Sverre Gotaas. Bakgrunnen for møtet var at de ønsket nærmere innsikt i hensynssonene på Herøya. Selv om møtet ikke var oppløftende har ikke Hovinbøle gitt opp håpet helt.

– Det er visstnok en mulighet for at kommunen kan påvirke en sånn bestemmelse. Derfor har vi henvendt bedt om et møte med rådmannen, sier Hovinbøle, og påpeker at dagens skole også ligger i den ytre sonen.

Hensynssonen er inndelt i en indre, midtre og ytre. Gotaas har informert PD om at sonene har eksistert lenge, men at de er blitt mer synlige etter at de ble implementert i kommunens arealdelplaner etter 2015. Storulykkeforskriften pålegger storulykkevirksomheter å gi kommunen og relevante etater tilstrekkelig informasjon om risikoen de utgjør.

– Vi har respekt for industriparken og jobben de gjør i forhold til sikkerhet, og berømmer deres åpenhet, avslutter Hovinbøle.

Artikkeltags