Porsgrunnsrussen tar tradisjonen tro et krafttak

Leder aksjonen: Sigrid Trøan Lorentsen og Sunniva Stølan gleder seg.

Leder aksjonen: Sigrid Trøan Lorentsen og Sunniva Stølan gleder seg.

Av
Artikkelen er over 2 år gammel

Russekullet 2018 ved Porsgrunn videregående skole tar i et krafttak mot kreft, og trommer sammen troppene for å samle inn penger til Kreftforeningen denne uka.

DEL

– Tirsdag er vi ute med bøsser for å samle inn mest mulig penger til årets russeaksjon, forteller aksjonsledere Sigrid Trøan Lorentsen og Sunniva Stølan.

Jentene er veldig imponerte over deltakelsen, og ikke minst at så mange har meldt seg som frivillige til å bidra i årets russeaksjon.

– I år går pengene til Kreftforeningen og vi kaller det russens krafttak mot kreft. Det er veldig mange fra de andre trinnene under oss også som har sagt seg villig til å hjelpe, og det er veldig gledelig, forteller Sunniva.

Russen har hatt et litt frynsete rykte gjennom mange år. Derfor er Sunniva veldig glad for å kunne være med på denne tradisjonsrike aksjonen.

– Det er hyggelig å gjøre noe så viktig som å samle inn penger til en veldig viktig sak, og vi har satt oss som mål å knuse rekorden for to år siden på 140.000 innsamlede kroner.

Aksjonssjefene har tro på at de klarer det med så mye hjelp, men påpeker at det bare et mål, for begge er enige om at alle monner drar.

Bøsser og Vipps

– Givere har mulighet til å både gi penger i bøssa, vippse eller delta i innsamling på nett, forteller Sunniva.

I tillegg er det en egen russeknute for å være med og samle inn penger, så det er en stor gjeng som har meldt seg til disposisjon. Aksjonslederne har bare et ønske for uka som kommer:

– Gi så det monner! ler jentene i russestyret for Porsgrunn videregående skole.

Artikkeltags