17-åring dømt for villmannssykling

SYKLET: Gutten syklet fram og tilbake på Rådhusplassen.

SYKLET: Gutten syklet fram og tilbake på Rådhusplassen.

Artikkelen er over 1 år gammel

En 17 år gammel gutt er dømt til 60 timer samfunnsstraff for ulike forhold. Blant annet skal han ha skapt farlige situasjoner i trafikken på elsykkel i sentrum.

DEL

Gutten var 16 år da dommen ble avsagt, men er nå blitt 17 år. Han hadde med seg verge under. Han var tiltalt for åtte forhold. Blant annet skapte han farlige situasjoner i trafikken i området rundt Rådhusplassen.

– Han syklet blant annet fram og tilbake over Storgata flere ganger uten at det var klar veibane, i høy hastighet og flere ganger på bakhjulet slik at minst tre biler måtte svinge unn, skriver retten.

17-åringen var også tiltalt for to tilfeller av trusler og vold mot politiet, forulemping av offentlig tjenestemann, bæring av kniv, hærverk på politibil, og to tilfeller av hasjrøyking. Gutten erkjente seg skyldig under hovedforhandlingen. Han møtte i retten sammen med sin verge.

Aktor la ned påstand om at han ble dømt til samfunnsstraff i 75 timer med en gjennomføringstid på seks måneder. Retten skriver at utgangspunktet for straffen i dette tilfellet er 60 dager i fengsel. De mener det må reageres med samfunnsstraff, siden gutten er under 18 år. Både gutten og vergen samtykket til dette. Straffen ble satt til samfunnsstraff i 60 timer, med en gjennomføringstid på 120 dager.

Artikkeltags