Søker om statsstøtte til skoleturer

POSITIV: Kirkesjef Johannes Sørhaug har troa på boligbyggeplanene, og håper området utenfor Vestre Porsgrunn kirke kan få sin oppsving.

POSITIV: Kirkesjef Johannes Sørhaug har troa på boligbyggeplanene, og håper området utenfor Vestre Porsgrunn kirke kan få sin oppsving.

Artikkelen er over 1 år gammel

Skoleungdom får nå økonomisk drahjelp av staten for å komme seg på tur, gjennom en tilskuddsstøtte på 15 millioner kroner.

DEL

Det statlige tilskuddet er en del av en handlingsplan mot antisemittisme, og skal tilfalle ungdom mellom 12 og 16 år med formål å besøke de tidligere konsentrasjonsleirene i Tyskland og Polen innad i skoleåret 2019/2020.

Lokalt kan Hvite Busser strekke hendene i været over den nye ordningen.

Daglig leder Ole Johnny Hansen skriver i en mail til PD at han tror den økonomiske drahjelpen vil kunne bidra til å sende flere på tur.

– Hovedmålsettingen er å øke antallet som reiser totalt sett. For oss betyr det, ved siden av anerkjennelsen dette gir våre turer, at vi får flere som reiser, meddeler Hansen.

Et hovedpoeng, ifølge Hansen, er at pengene skal gå direkte til de unge. Hvite Busser står kun som et bindeledd.

– Vi søker om midler på vegne av gruppen, og deler selv ut midlene til gruppene, når de kommer.

Hvite Busser med hovedkontor i Porsgrunn sentrum har hatt en stabil utvikling det siste året, med en økning på 15 prosent, opplyser bedriftens daglige leder.


Artikkeltags

Kommentarer til denne saken