34-åring i retten: – Ble slått av politiet

Artikkelen er over 1 år gammel

Porsgrunnsmann hevdet i retten at han ble slått av politiet etter at han var blitt lagt i jern. Han ble ikke trodd.

DEL

Den 34 år gamle porsgrunnsmannen møtte i tingretten forrige uke i forbindelse med at han var tiltalt for trusler mot politiet. Han og samboeren hadde blitt med et annet par hjem etter at de hadde blitt kjent på byen. De drakk seg fulle. Etter hvert oppsto en voldelig krangel hvorpå 34-åringen ble slått med en ildrake.

– Han forklarte at politiet kom til stedet. Han satt da, ifølge sin forklaring, rolig i en stol, men ble påsatt håndjern. På et tidspunkt, mens han satt stille i stolen med håndjern på, slo en av politibetjentene ham uten forvarsel hardt i ansiktet med knyttet hånd. Dette medførte at leppa sprakk og måtte sys med to sting, heter det i dommen.

34-åringen ble pågrepet. På vei til legevakta skal han ha oppfattet politifolkene som truende. Dette førte til at han kom med verbale trusler mot politiet.

Politimennene som pågrep porsgrunnsmannen sa i retten at de ikke kjente seg igjen i forklaringen. De fortalte at 34-åringen hadde kommet farende mot den ene av dem og at han ble stoppet ved at den andre politimannen strakk ut armen.

– Forklaringen er betydelig mer sannsynlig og troverdig enn tiltaltes. Det samme gjelder i forhold til tiltaltes påstand om at han ble truet av politiet på vei til legevakten.

34-åringen ble dømt til betinget fengsel i 18 dager. Straffen ble gjort betinget på grunn av svært treg saksbehandling. Forholdet skjedde august 2016, saken ble liggende ubehandlet hos politiet i over to år. Dermed ble han ikke siktet før i høst. Dette anses som brudd på menneskerettighetene.

Artikkeltags