Fem måneder fengsel for hevnvold

OVERFALL: 27-åringen er dømt for å ha slått ned en person på Kammerherreløkka i fjor.

OVERFALL: 27-åringen er dømt for å ha slått ned en person på Kammerherreløkka i fjor.

27-åringen som knakk nesa på en bekjent etter en slåsskamp på Keops er dømt til fem måneder i fengsel.

DEL

Halvparten (75 dager) av fengselsstraffen gjøres betinget. I tillegg må han betale fornærmede 20.000 kroner i oppreisning, og 1000 kroner i saksomkostninger.

Dommen ble avsagt mandag. Rettssaken gikk i Nedre Telemark tingrett i slutten av forrige uke. På Kammerherreløkka i januar i fjor skal domfelte skal ha slått den fornærmede 46-åringen i saken så hardt at blodet sprutet, og både nesa og briller knakk. I rettssaken kom det fram at en slåsskamp på arbeids- og inkluderingsbedriften Keops var dannet bakteppet for overfallet på Kammerherreløkka. Her skal 46-åringen ha blandet seg inn ved å skille de to. Under rettssaken fortalte den domfelte 27-åringen at han følte at fornærmede og personen han slåss med hadde rottet seg sammen, men nektet for at hevn var motivet for volden.

Retten la til grunn at saken har en bakgrunn, og at slaget på Kammerherreløakka kom helt uten foranledning.

– Det skjedde på en offentlig plass hvor folk skal kunne kjenne seg trygge for å bli angrepet. Saken har imidlertid blitt gammel og tiltalte har lagt seg flat og erkjent straffskyld for forholdet. Retten slutter seg til forslaget fra aktor om fengsel i fem måneder, men finner at halvparten kan gjøres betinget, heter det i dommen.


Artikkeltags