Mistenkt for tyveri – tatt for noe annet

En porsgrunnsmann i 60-årene ble tatt på fersken i å kjøre bil ruset fordi politiet trodde han hadde stjålet i en butikk.

DEL

Mannen ble tatt av politiet på Dalenveien i Kragerø i mai. De tok kontaktet med mannen fordi de hadde mistanke om at han sto bak et butikktyveri.

Var passasjer

Saken ble nylig behandlet i tingretten. Det viste seg at det var en person som hadde sittet på i bilen hans som sto bak tyveriet. Men politiet fikk raskt mistanke om at porsgrunnsmannen var påvirket av rusmidler. En blodprøve viste at han var det.

– Tiltalte har opplyst at han hadde vært på en fest som varte fra lørdag til søndag kveld forut for onsdagen han ble kontaktet av politiet. På festen drakk han alkohol og brukte narkotika med viten og vilje. Tirsdag før den angjeldende kjøringen tok han tabletter hvor ikke alle var forskrevet av lege, heter det i dommen.

Betydelig bot

Retten mente mannen utviste straffbar uaktsomhet da han kjørte bil mens han fortsatt var ruspåvirket. Han ble dømt til betinget fengsel i 21 dager. Han må også betale en betydelig bot på 75.000 kroner. Han ble også fradømt førerretten for en periode på 18 måneder.


Artikkeltags