Mopedfører stakk av etter kollisjon - fikk bot

Artikkelen er over 1 år gammel

Den 35-årige mopedføreren hadde ingen planer om å bli værende etter at han kjørte inn i en personbil i rundkjøringa ved Osebakken. Han ble kort tid etterpå utpekt av bilisten han krasjet med.

DEL

Mannen måtte møte i tingretten i slutten av forrige uke. Han var tiltalt for å ha unnlat å oppgi navn og adresse til annen part i trafikkuhell, kjøring uten førerkort og oppbevaring av narkotika. Han var også tiltalt for å ha oppbevart 1,91 fram amfetamin i bukselinningen sin for ett år siden.

Tatt på bensinstasjon

Krasjen i rundkjøringa skjedde august 2017. 35-åringen hadde smelt inn i passasjersiden på en firmabil. Han hadde ikke førerkort og valgte å stikke fra stedet. Litt senere ble han konfrontert med dette ved bensinstasjonen i nærheten.

– En politibetjent påtraff tiltalte og mopeden på en bensinstasjon i nærheten, etter at bilføreren hadde utpekt ham og mopeden, heter det i dommen.

35-åringen erkjente seg skyld da rettssaken mot ham ble holdt fredag. Han er tidligere domfelt og bøtelagt flere ganger tidligere, bemerket retten. Forsvarsadvokat Andreas Nyhaug ba om at klienten ble ansett på mildeste måte. Aktor foreslo at retten reagerte med å gi ham en bot på 7000 kroner. Den ble redusert til 5000 kroner siden 35-åringen lever på sosialstønad.

– Dommen er enstemmig.

Artikkeltags