Lager prosjekt om glemt krise

International School Telemark-elevene Asbjørn Samuelsen Nygaard, Ena Fazlagic, Josefine Solitei, Iben van Leeuwen, Karlijn Achterberg og Edle Vidnes kan vinne drømmedag med Leger Uten Grenser. Mandag fikk de besøk av feltsykepleier Emilie Bergene (t.h.). Gruppa fra 9. trinn har jobbet iherdig med temaet «Ni millioner utvikler tuberkulose hvert år», og konkurrerer mot 93 andre skoler.

International School Telemark-elevene Asbjørn Samuelsen Nygaard, Ena Fazlagic, Josefine Solitei, Iben van Leeuwen, Karlijn Achterberg og Edle Vidnes kan vinne drømmedag med Leger Uten Grenser. Mandag fikk de besøk av feltsykepleier Emilie Bergene (t.h.). Gruppa fra 9. trinn har jobbet iherdig med temaet «Ni millioner utvikler tuberkulose hvert år», og konkurrerer mot 93 andre skoler. Foto:

Av
Artikkelen er over 5 år gammel

Denne engasjerte gjengen i 9. trinn på International School Telemark kan vinne drømmedag med Leger Uten Grenser.

DEL

Følg PD på Facebook

Elevene har lært masse om en av de glemte humanitære krisene i verden, nemlig at 9 millioner mennesker utvikler tuberkulose hvert år.

– Det er mange som ikke vet hva tuberkulose er, og at det fortsatt er et stort problem i Afrika og Asia. Personer dør faktisk mens de venter på prøveresultatene, forteller elev Ena Fazlagic.

I tillegg til å ha lest seg grundig opp på temaet, har elevene også laget en video, hvor de har intervjuet leger på Sykehuset Telemark om sykdommen.

– Filmen er snart ferdig og den blir kjempebra, sier elevene i kor.

Men ikke nok med det. De har tenkt å skape enda mer oppmerksomhet rundt tuberkulose, ved å sjekke om folk i Porsgrunn virkelig bryr seg.

– Vi skal sette opp to stands ved siden av hverandre. Ved det ene bordet skal vi selge kaker, og ved det andre bordet skal folk kunne donere penger til den glemte krisa, forteller Ena, som naturligvis er spent på resultatet.

– Vil folk bare kjøpe kaker for å kose seg, eller bryr de seg mer om andre som er i nød? spør hun seg.

Besøk av feltsykepleier

Mandag formiddag fikk prosjektgruppa besøk av feltsykepleier Emilie Bergene fra Leger Uten Grenser.

Klasserommet var også fylt opp av interesserte og lydhøre elever fra 8. trinn.

Bergene fortalte blant annet om sitt siste oppdrag i Middelhavet, hvor hun var om bord på en redningsbåt og plukket opp flyktninger fra blant annet Libya. Før dette var hun i Sør-Sudan.

– Som feltarbeider samarbeider vi alltid med personer fra lokalbefolkningen der vi er, og vi er til stede i 94 land.

– Husk at all oppmerksomhet rundt kriser hjelper. Det er stillheten som dreper, sier Bergene.

Artikkeltags

Kommentarer til denne saken