Ny generasjon internettlæring

Tveten ungdomsskole-elevene Ingrid Aasheim, Dea Elizabeth Kåss og Mathilde Berg var positive til det Eivind Stordal og Ali Elmasoudi presenterte om Lær.no. Her poserer jentene med læringsnettjenesterepresentantene. Lær.no fungerer som online leksehjelp.

Tveten ungdomsskole-elevene Ingrid Aasheim, Dea Elizabeth Kåss og Mathilde Berg var positive til det Eivind Stordal og Ali Elmasoudi presenterte om Lær.no. Her poserer jentene med læringsnettjenesterepresentantene. Lær.no fungerer som online leksehjelp.

Av
Artikkelen er over 4 år gammel

Representantene fra Lær.no ble godt mottatt av Tveten-elevene da de snakka om neste generasjons læring.

DEL

Følg PD på Facebook

Lær.no er en nettjeneste der elever fra ungdomsskoler og videregående skoler kan møte privatundervisere for å øke realfagskunnskapene.

Tjenesten fungerer som leksehjelp, der man kan avtale tidspunkt for å få hjelp av folk med god realfagskompetanse. Sesjonen blir holdt som en videosamtale, der man deler en digital tavle man kan utveksle informasjon på. Noe av det mest spennende er kanskje at seansen blir tatt opp på video, og kan bli spilt flere ganger.

Lær.no er et samarbeid mellom Studix og Aschehoug, og sidas kompetansebase består i hovedsak av personer med master- og doktorkompetanse fra forskjellige universitet.

Torsdag var Ali Elmasoudi og Eivind Stordal fra Lær.no på plass på Tveten ungdomsskole for å promotere læringstilbudet.

– Vi er utdanna innen IT og matematikk, og syns det er spennende å bruke denne tverrfaglige kompetansen til neste generasjons utdanning, sier Elmasoudi.

Nå ønsker han at flere skal gå glede av læringen, og vil derfor tilby gratis leksehjelp via Lær.no for alle porsgrunnselever fra onsdag fram til 26. oktober. Hvis man vil fortsette etter denne perioden, betaler man 200 kroner for gruppetimer med to-tre elever, eller 600 kroner for privattimer.

– Det beste med dette er at man treffer elevene akkurat når de trenger leksehjelp, sier Elmasoudi.

Positive elever

Dea Elizabeth Kåss var raskt ute med å melde tilbake til Lær.no-representantene om at hun syntes tjenesten var et flott initiativ.

– Det er spesielt bra dersom foreldrene dine ikke har så mye realfagskompetanse, mener Tveten-eleven.

Medelevene Mathilde Berg og Ingrid Aasheim var også positive.

– Det er veldig bra at man kan spille alt om igjen på nytt, bemerker Mathilde.

Ingrid legger til at det kan være kjekt hvis man lurer på småting.

Elmasoudi og Stordal sier at at de etter hvert også ønsker å lage en lærerrobot. Dermed kan dette kanskje være starten på en aldri så liten læringrevolusjon.

Artikkeltags

Kommentarer til denne saken