Mann tatt på fersken da han fraktet narkotika

En 47-åring fra Stathelle fikk ett år og tre måneder i fengsel etter at han ble tatt på fersken av politiet da han var på vei for å levere 180 gram amfetamin.

DEL

47-åringen ble tatt i nærheten av Herøya da politiet stanset bilen han var passasjer i. Han framsto som ruset og ble pågrepet og ransaket. I mannens jakkelomme fant politiet 180,5 gram med amfetamin som hadde en styrkegrad på 20 prosent.

– Tiltalte har forklart at han oppbevarte stoffet kun en kort tid og skulle levere det videre. For dette skulle han få fem gram, skriver tingretten.

Tilsto alt

Stathelle-mannen erkjente seg skyldig etter tiltalebeslutningen i sin helhet. Dommen ble avsagt i forrige måned. 47-åringen var tiltalt for flere forhold, som omhandlet brudd på vegtrafikkloven og legemiddelloven. Han er straffedømt flere ganger tidligere. Retten anså oppbevaringen av de 180 grammene med amfetamin som det klart mest alvorlige forholdet.

– Tiltalte skulle transportere stoffet fra ett sted til et annet og motta et vederlag for dette. Han inngikk således som ledd i et distribusjonssystem og bidro til spredning av stoffet. Straffen for denne oppbevaringen alene tilsier etter rettens syn en straff på fengsel i om lag ett år og to måneder.

Stathelle-mannen ble dømt til fengsel i ett år og tre måneder. Uten tilståelsen ville straffen vært tre måneder lengre. Han må også betale en bot på 15.000 kroner.

Artikkeltags