Telemark er verst i klassen på klimagassutslipp

Illustrasjonsbilde på klimagassutslipp.

Illustrasjonsbilde på klimagassutslipp.

Av
Artikkelen er over 1 år gammel

Telemark har som første fylke i landet ferdigstilt sitt klimaregnskap. Basert på SSB-tall fra 2015, er Telemark klart i klassen på klimagassutslipp hvis man ser i forhold til folketall.

DEL

Hvis man utelukker folketall, blir Telemark bare slått av oljefylkene Rogaland og Hordaland.

Klimaregnskapet som nå er ferdigstilt, skal være et verktøy for å forsøke å redusere Telemarks utslipp med 80 prosent innen 2050, skriver NRK Telemark.

Ådne Naper, leder for styringsgruppa for fylkeskommunens klimaplan, sier til NRK at tallene understreker viktigheten av å støtte opp om industri som satser på CO2-rensing.

– Industrien er en veldig stor arbeidsgiver og bidragsyter for verdiskapning i Telemark, men dette viser hvor viktig det er å heie på den industrien som vil kutte utslipp i egen produksjon, sier Naper.

Klimaregnskapet viser at fylket er i rute for en reduksjon av utslippene på 40 prosent innen 2030, men målene om 80–95 prosents reduksjon før 2050 er foreløpig utenfor rekkevidde.

– For å bli et lavutslippssamfunn innen 2050 må det mer innovasjon og nyvinning til. Vi bør blant annet sette krav til leverandører av varer og tjenester, sier Naper.

Artikkeltags