Gå til sidens hovedinnhold

Ventetiden på sykehus har gått ned

Artikkelen er over 4 år gammel

Ventetiden for norske pasienter ved norske sykehus er nå i gjennomsnitt 56 dager, ifølge en ny rapport fra Helsedirektoratet.

Det er seks færre dager sammenliknet med statistikk fra spesialhelsetjenesten for ett år siden, og gleder direktør ved Sykehuset Telemark, Tom Helge Rønning.

Tom Helge Rønning

– Ventelisten hos oss kan variere litt fra måned til måned, men ligger på mellom 50 til 55 dager, forteller Rønning til NRK Telemark.

Av om lag 300.000 pasienter ved Sykehuset Telemark i året, forblir 7000 pasienter stående på lista. Sammenliknet med andre sykehus i Norge, er situasjonen ifølge Rønning bra, men kan forbedres.

– Det er viktig å jobbe med ventelistene. Det er veldig bra at pasientene får en kortere ventetid og det er viktig at vi ikke hviler på laurbærene.

Rapporten viser enda bedre statistikk for Telemark innen psykisk helsevern for barn og unge. Der er ventetiden på landsbasis 49 dager, mens vårt sykehus har et snitt på rundt 40 dager.

– Når det kommer til barne- og ungdomspsykiatrien, ligger vi ganske godt an med et snitt på 40 dager, som er under målsetninga. Samtidig er det en sårbar og viktig pasientgruppe som det er viktig å jobbe videre med, sier Tom Helge Rønning til NRK Telemark, og legger til at de skal jobbe knallhardt for å opprettholde og forbedre ventetiden over tid innenfor alle områder.

Kommentarer til denne saken