– Politiet må stoppe dem før de fortsetter denne galskapen

– STOPP GALSKAPEN: Kyrre Jansen og Hans Morgan Realfsen håper politiet får tak i gjerningspersonene snart etter at fem vindusruter ved klubbhuset til Pors ble skutt i stykker.

– STOPP GALSKAPEN: Kyrre Jansen og Hans Morgan Realfsen håper politiet får tak i gjerningspersonene snart etter at fem vindusruter ved klubbhuset til Pors ble skutt i stykker.

Av

Fem vinduer ved Pors stadion er blitt skutt i stykker av ukjente skyttere. – Politiet må få stoppa de før de fortsetter med denne galskapen, sier Kyrre Jansen i Pors.

DEL

Fem vinduer er fulle av kulehull etter at noen har skutt på dem med et uidentifisert våpen. Skadeverket skjedde få dager etter at Gumpens Autos bilbutikk og to busskur i det samme området på Vestsida ble utsatt for liknende skadeverk. Også her er det meldt om kulehull.

– Trolig er det ungdommer som står bak.

– Politiet må få stoppa de før de fortsetter galskapen, sier Kyrre Jansen, daglig leder for barn og ungdom og utvikling i Pors.

Han føler seg sikker på at det er de samme gjerningspersonene som står bak skadeverket ved Gumpens Auto. Sannsynligvis er det ikke et veldig stort kaliber som er blitt brukt. Klubbhusets vinduer er doble, ingen av kulene har penetrert begge glassrutene. En av kulene har blitt liggende igjen mellom glassa. Prosjektilet er rundt og av stål.

– Det ser ut som 3–4 millimeter stålkuler, sier Hans Morgan Realfsen, formann i Pors I.F.

Det er vinduene inn til kontorene i underetasjen og møterommet i første etasje som er ødelagt. Jansen og Realfsen stusser på at man ikke har klart å finne mer enn én kule på stedet.

– Det virker nesten som om de har plukka dem opp for å bruke dem igjen, sier Jansen.

De oppdaget skadeverket torsdag, og regner med at hærverket fant sted om natten. Politiet var på stedet fredag formiddag for å foreta en åstedsundersøkelse.

– De tok bilder. Saken blir anmeldt, sier Realfsen.

De fem vinduene har en verdi av rundt 10.000 kroner.

– Det blir en forsikringssak.

Politiet ønsker tips fra publikum. PD vet at de har fått tips om navngitte personer som kan stå bak. De etterforsker også skadeverket som ble utført på den nye bilbutikken til Gumpens Auto, rett over gata for Pors stadion. Her ble åtte ruter knust. Politiet hadde ikke konkludere med hva slags skytevåpen som er blitt brukt da PD tok kontakt fredag morgen før hendelsen ved Pors ble meldt inn.

– Vi jobber ut ifra flere teorier om hva slags gjenstand som er blitt brukt til å utføre skadeverket, sa Petter Ebbesberg ved Sør-Øst politidistrikt til PD fredag morgen. 

Vinduene ved bilbutikken består også av to glass. Prosjektilene har ikke gått gjennom begge glassrutene. Det er ikke gjort funn av noen kuler på stedet. 

– Det er for tidlig å si om dette stammer fra et luftvåpen, et annet kaliber eller noe helt annet.

Hærverket skal ha blitt begått ved to anledninger, i helga og natt til tirsdag. Politiet var på stedet og sikret spor tirsdag. Ebbesberg ønsker ikke å gå nærmere inn på akkurat hva politiet har sikret seg av spor ved bilforretningen til Gumpens Auto.

Artikkeltags