DSB åpner tilsynssak mot Yara

Anne Rygh Pedersen i DSB sier at de rutinemessig åpner tilsynssak mot Yara.

Anne Rygh Pedersen i DSB sier at de rutinemessig åpner tilsynssak mot Yara.

Av
Artikkelen er over 2 år gammel

DSB åpner tilsynssak etter eksplosjonen og brannen på Yaras ammoniakkfabrikk på Herøya natt til mandag.

DEL

Det er Anne Rygh Pedersen i Direktoratet for samfunnssikkerhet og beredskap (DSB) som bekrefter dette overfor NRK. For når det skjer ulykker av slikt omfang på storulykkesbedrifter som Yara, er det rutine for DSB å åpne tilsynssak.

– Det er alltid alvorlig når det skjer ulykker på slike bedrifter, sier Rygh Pedersen til NRK.

Yaras fabrikksjef Per Knudsen var tirsdag på befaring på brannstedet sammen med representanter fra Arbeidstilsynet, politiet og DSB.

– Vi har gjort en grundig åstedsbefaring og diskutert. Det var nyttig, for vi er alle ute etter å få svar på det samme: Hva var det som skjedde, og hvorfor. Og det har vi ennå ikke svaret på, sa Knudsen til NRK etter befaringen.

– Ikke så ille som vi fryktet

– Men det er ikke så ille som vi først fryktet. Det er et lite område i den store salen på 20x60 meter hvor det virkelig har brent, og der er det en del skader, var Knudsens konklusjon etter befaringen.

Tilsynsleder Olav Lia i politiet sier til NRK at det er store skader, men at han ikke kan si noe om årsaken ennå.

– Nå har vi hatt en grundig og god befaring med gjennomgang av hendelsesforløpet. Nå starter Yara sin gransking og politiet sin etterforskning, og så vil Arbeidstilsynet supplere politiet som faginstans hvis de har behov for hjelp fra oss, sier Bjørn Tore Hansen i Arbeidstilsynet i Telemark til NRK.

Artikkeltags