Yara kjøper Herøya Nett og kaianlegg av Hydro

Konserndirektør Eivind Kallevik i Norsk Hydro ASA og Yaras fabrikksjef Per Knudsen signerer avtalen.

Konserndirektør Eivind Kallevik i Norsk Hydro ASA og Yaras fabrikksjef Per Knudsen signerer avtalen. Foto:

Av
Artikkelen er over 3 år gammel

Yara investerer for framtiden, og kjøper industriparkens kraftforsyningsanlegg og kaianlegget av Hydro.

DEL

I en pressemelding fredag omtaler Yara avtalen, som ble signert 2. mars på Herøya, som en investering for framtiden og at en epoke er over.

Planen er at Yara Norge AS skal overta Herøya Nett, med sine om lag 30 ansatte, fra Hydro Energi AS fra tidlig juni 2017.

«Ved å få kontroll over distribusjonsnettet for strøm får vi god mulighet til å være med å påvirke fremtiden for strømforsyning, og sikre energieffektiv, stabil og konkurransedyktig kraftforsyning for alle bedrifter i Herøya Industripark i fremtiden», sier Yaras fabrikksjef Per Knudsen i meldingen.

«Vi er tilfreds med å ha kommet til enighet med Yara om en overtakelse av Herøya Nett og kaianlegget og er trygge på at driften vil bli videreført på best mulig måte», sier konserndirektør Eivind Kallevik i Norsk Hydro ASA i meldingen.

Avtalen innbefatter «Vestre kai» og «Hovedkai» inne på Herøya Industripark. Yara har hatt en langsiktig avtale om rett til bruk av kaiene fra 2003, som også innebar en forkjøpsrett. Gjødselprodusenten er den som bruker kaiene mest, med over 900 skipsanløp årlig for lossing og lasting av faste og flytende stoffer.

«De to kaiene er helt avgjørende for oss. Herfra transporterer vi råstoff og varer ut til og inn fra hele verden, og det å sikre kontroll over denne viktige infrastrukturen er et strategisk viktig grep for oss», sier Knudsen.

Artikkeltags