Provosert av nye skilt

Lars Ivar Larsen kaller det imperialisme når noen kommer drassende til Porsgrunn med et skilt der Porsgrunnselva blir omdøpt til Skienselva.

Lars Ivar Larsen kaller det imperialisme når noen kommer drassende til Porsgrunn med et skilt der Porsgrunnselva blir omdøpt til Skienselva. Foto:

Av
Artikkelen er over 8 år gammel

Dette skiltet med «Skienselva» får Lars Iver Larsen i Porsgrunn min By til å frese.

DEL

Både ved Minneparken og på Vestsida har «Skienselva Elveeierlag» satt opp et informasjonsskilt som forteller om fisket i elva. Så langt er alt greit. Verre er det at det med all tydelighet henviser til nettadressen Skienselva.no. Siden skiltet står på Porsgrunnselvas bredder, og det ikke er noe i Porsgrunn som heter Skienselva, føler Lars Iver Larsen seg forpliktet til å reagere.

Dermed drar han videre en mangeårig strid der han selv har gått i bresjen for å kalle byens øyensten med sitt rette navn.

– Dette som er i ferd med å skje her, kan ikke kalles annet enn imperialisme.

– Det er jo flott at de setter opp et informasjonsskilt. Men ser det ut som om det viktigste er å

påstå at elva heter Skienselva. Noe som jo er feil, sier Lars Iver Larsen.

Bysjefen er tydelig irritert når spørsmålet bringes på banen. Også i en epostveksling med elveeierlaget er det tydelig at Larsen er terget til bristepunktet. Larsen viser i eposten til at Porsgrunnselva dessuten blir misbrukt på elveeierlagets egen nettside.

– Bildet dere benytter til å illustrere Skienselva Elveeierlag viser Porsgrunnselva, fra Menstad og sydover mot Porsgrunn, bemerker han.

I selve teksten på informasjonsskiltene som er satt opp langs elva er det brukt både Porsgrunnselva og Skienselva.

– Det beklagelige er at det er Skienselva som lyser mot oss med krigstyper. Det er det navnet som alle ser, sier Larsen, som også reagerer på at de som bestyrer fiskerettighetene kaller seg elveeiere.

– Jeg trodde ikke det var noen spesielle som eide elva. Tilhører ikke den oss alle?

Artikkeltags