Gå til sidens hovedinnhold

PS 14 er utsolgt

Artikkelen er over 7 år gammel

21 dager før den flytende teatersatsingen PS14 kaster loss for første gang, har de 4000 billettene blitt revet bort.

Grenland Friteater-produsent, Hans Petter Eliassen, fikk beskjeden da PD var innom for å overvære prøvene som sparket i gang på PP-brygga denne uka.

– Dette er så magisk og fabelaktig at det gir en utrolig stimulans, utbryter Eliassen til PD.

Han forteller at det nå blir opprettet ventelister, men ingen ekstraforestillinger.

– Jeg blir ydmyk, vill og glad, sier en målløs Geddy Aniksdal, kunstnerisk leder.

I amfiet sitter manusforfatter Dag Larsen og overværer de første prøvene. Han ler og koser seg over skuespillernes ablegøyer.

Da PD slapp den gode nyheten, sluttet han å le.

– Jeg hadde regna med at det ville bli utsolgt mens forestillingene ble spilt, men dette er helt fantastisk. Det viser hvor interessert grenlandsbefolkningen er i sitt eget lokalsamfunn.

I gang med prøvene

Grenland Friteater og Teater Ibsen har jobbet med prosjektet i to år. 27. august er det premieredato. Teatergjengen som driver og øver inn åpningsscene ved PP-brygga, er ikke mindre entusiastiske til nyheten.

– Føler dere et ekstra press nå?

– Nå må vi faktisk jobbe, og slutte å tulle, fleiper Joakim Fink Graasvold, som spiller «Mikkel», en av hovedrollene i følgefortellingen «Sangen om Elida».

Sammen med sin motspiller, Anne Fransen Alsand, var han i går til stede for å utfolde seg i rollen.

– Ja, jeg regner med at vi kommer til å få litt nerver nå. Men sånn er det jo alltid, svarer Fransen Asland, som har rollen som «Elida».

De to fikk manus tilsendt før sommeren, og innrømmer at de har benyttet sommerferien til å smuglese. Begge har gått inn for å fordype seg fysisk og mentalt i karakterene de spiller.

– Jeg har en veldig aktiv rolle, som klatrer i trær og slenger seg rundt. Så jeg har brukt sommeren til å oppføre meg som om jeg var 12 år igjen, og vært i skogen, klatra i trær med knall og fall, kommer det lattermildt fra Fink Graasvold.

Siden deler av handlingen finner sted rundt 1814, har Fransen Aasland brukt tiden på å fordype seg i historie.

– Jeg har gjort en del research i historiebøkene, for å lære mer om tiden da Norge fikk sin egen grunnlov.

Fram mot premieren er det nå mye å henge fingrene i. Godt over 300 personer er involvert i oppsetningen. I tillegg til prøver, er også teknisk personell i full sving. Infrastrukturen på de forskjellige spillestedene langs med Porsgrunnselva er ikke konstruert for teater.

– Vi har 20 teknikere som jobber med produksjonen. Til nå har vi måttet kjøre 30 lastebillass med utstyr, sier teknisk leder, Terje Gundersen.

Han har i det siste hatt ansvaret for å rigge til de totalt tre amfiene som publikum får benytte seg av på elvereisen med M/S Victoria.

– Til dette har vi hatt 30 folk på dugnad. Det er et proft miljø, men det ligger en dugnadsånd i bunn, konstaterer Eliassen.

Kommentarer til denne saken