Shoppet på Down Town i 20 år

KUNDER I 20 ÅR: Undis Melberg og Ruth Gundersen har vært faste kunder ved Down Town siden åpningen 27. oktober 1988. ¿ Senteret er ofte årsaken til at vi velger Porsgrunn, sier vestfolddamene.

KUNDER I 20 ÅR: Undis Melberg og Ruth Gundersen har vært faste kunder ved Down Town siden åpningen 27. oktober 1988. ¿ Senteret er ofte årsaken til at vi velger Porsgrunn, sier vestfolddamene.

Av
Artikkelen er over 9 år gammel

Undis Melberg og Ruth Gundersen har vært fast inventar på Down Town i 20 år. I dag hadde kjøpesenteret jubileum

DEL

– Vi har vært faste gjester her siden åpningen i 1988, og senteret har ofte vært årsaken til at vi har valgt å legge handleturen til Porsgrunn, sier de to damene fra Vestfold

– Når du er på jakt etter klær eller spesielle ting, så er det greit å velge et sted med mange valgmuligheter. Dessuten er vi veldig glade i å bruke de mange kaféene på senteret. Og er man i en fremmed by, leter man ofte etter mange butikker. Da er det greit å finne det meste under et og samme tak, avslutter de.

Den 27. oktober 1988 åpnet dørene i det nye og omdiskuterte kjøpesenteret i de gamle bygningene til metallverket. I går, nøyaktig 20 år etter, går senteret bedre enn noen gang.

Nærmere fire millioner besøkende har vært innom byens største kjøpesenter det siste året. Siden 27. oktober 1988 har Down Town trukket kunder til Porsgrunn.

– Vi fant et bilde fra åpningen med alle de ansatte på. I dag, nøyaktig 20 år senere, tok vi et tilsvarende bilde. 16 av de ansatte den gang, var med nå også. Det var litt moro, synes senterleder Bent Rosenberg.

I dag vartet han opp med bursdagsbløtekake til kundene, men selve jubileumsfeiringen starter ikke før i neste uke.

– Vi har nettopp avsluttet en stor kampanje på senteret, så vi syntes det ble litt tett opptil å starte jubileumsfeiring nå med engang, sier han og lover masse tilbud og underholdning på senteret i neste uke.

Down Town har vært Telemarks største kjøpesenter i en årrekke, med rundt 850 ansatte. Helt frem til Herkules i Skien bygde om, og stjal den tittelen. Den planlagte utbyggingen av Down Town og Sundjordet kan riktignok gi senteret tittelen tilbake.

– Vi skjønte fort at vi måtte gjøre noen grep, da Herkules bygde ut. Vi foretok en oppussing av senteret, men det var kun ment midlertidig siden visste om de større planene, sier Rosenberg.

Han tror det som skjer fremover nå er det største som har skjedd i senterets 20-årige historie.

– Nå er vi med på å prege byutviklingen, og ikke bare en utvikling av et kjøpesenter. Down Town skal være en møteplass som gjenspeiler samfunnet, sier han.

Artikkeltags