Egentlig hadde superveteranen skumle hensikter om å legge opp som politiker.

Slik gikk det ikke. En hunger etter fortsatt kamp for Porsgrunnselva gjorde at hun i tolvte time snudde og tok renominasjon for Venstre. Det endte med et solid valg for partiet. I tillegg ble Siren Johnsen overøst med personstemmer og slengstemmer.

Valgeventyr

Valgeventyret kulminerte i går med en valgteknisk avtale som innebærer at 61-åringen fra Bjørntvedt blir byens nye varaordfører.

– Jeg er utrolig glad. Dette betyr at også kvinnene kan ha noe å si i politikken. Det er også viktig at Venstre søker makt, sier Siren Johnsen.

Hun blir historiens andre kvinnelige varaordfører i Porsgrunn. Den første var Elisabeth A. Nilsen, som aldri ble varm i varaordførertrøya før hun måtte overta for Ivar Moen som ord-fører.

For Johnsen og Venstre ble det full uttelling for et vellykket valg. Partiet økte fra 2 til 4 bystyrerepresentanter.

Johnsens nye verv innebærer en 50 prosent stilling som honoreres med en årlig godtgjørelse på nær 400.000 kroner – tilsvarende 50 prosent av ordførerens godtgjørelse.

En inkluderende vara

– Hva slags varaordfører blir du, Siren Johnsen?

– En skikkelig varaordfører som også er inkluderende i forhold til de andre partiene.

– En snillere Johnsen enn tidligere, med andre ord?

– I de sakene vi er uenige med for eksempel Ap, skal vi fortsatt være uenige. Men heldigvis er det slik at vi er enige om det meste, sier Johnsen og ramser opp nytt sykehjem, Campus Kjønes og ny skole på Heistad.

Også Ap er fornøyde med fordelingen av vervene.

– Vi har kommet fram til en avtale som vi synes er fornuftig for alle partier. Det viktigste er at alle har fått noe, sier Ole Henrik Lia, konstituert gruppeleder for Ap. Han har sammen med ordfører Øystein Beyer og partiets leder Robin Kåss ført forhandlingene på vegne av valgvinneren Ap.

Partiene Høyre, Venstre, KrF, Senterpartiet og Ap – populært kalt budsjettkameratene, ble enige etter å ha forhandlet gjennom store deler av helga. Seint i går ettermiddag skrev partiene under på en samarbeidsavtale som i første omgang skal besegle de politiske vervene.

Allerede på valgnatta signaliserte Ap at de kunne tenke seg en av valgvinnerne, Siren Johnsen, som varaordfører.

Da partene satt seg ved forhandlingsbordet fredag, stod varaordførervervet i praksis mellom Siren Johnsen og Øyvind Dahl (KrF).