– Jeg følte for så vidt at man måtte være kreativ i yrket som controller også, men jeg hadde behov for å være kreativ på en annen måte, forteller Sissel, som i dag bor på Skøyen i Oslo sammen med mann og to barn.

Hun har måttet droppe drømmen om større bolig, men har ikke angret et sekund på at hun tok det modige valget om å skifte beite. Nå går det meste av døgnet med til å sy barneklær hjemme i hennes egen stue.

Startet på Grønli

Det hele begynte egentlig da Sissel var liten. På Grønli skole elsket hun håndarbeidstimene, og begynte tidlig å sy egne klær. Dette fortsatte hun med fram til hun ble voksen. Da hun fikk barn, kom det småjentene til gode at mamma var flink med nål og tråd.

– Jeg har sydd hele livet, og alltid hatt en drøm om å kunne gjøre det til noe mer enn bare en hobby. Nå fant jeg ut at det var rett tidspunkt å ta et valg. Mannen min støttet meg fullt ut, så etter at jeg først tok to måneders permisjon fra jobben, tok jeg det endelige valget om å satse for fullt på barneklær, forteller hun.

Datteren er modell

Som sagt så gjort. Hun reiste rundt og viste fram kolleksjonen Olina, og snart meldte det seg mange interesserte kunder.

– Det var utrolig gøy å erfare at andre satte pris på produktene mine, forteller hun til PD.

– Hvordan kom du på navnet Olina?

– Datteren min hadde en sånn fantasivenn da hun var to år. Litt som Albert Åbergs Schybert. Olina forsvant ut av hennes liv da hun ble storesøster, men jeg tok vare på navnet. Det passet veldig bra som merkenavn, for datteren min Solveig er min viktigste kritiker. Hun sier fra om noe er for stramt eller klør, og da må jeg selvsagt ta hensyn til hennes ønsker. Dessuten er hun fast modell for mamma, smiler gründeren, som vokste opp på Rønningen.

Vil starte butikk

Nå er neste mål i livet å starte opp butikk i egne lokaler. Sy-stue hjemme i leiligheten kan bli litt trangt innimellom.

– Det beste hadde vært å drive en liten butikk sammen med noen andre. Jeg kan også tenke meg å selge andres hjemmesydde plagg. Jeg opplever at småbarnsforeldre synes det er hyggelig å kunne kjøpe plagg til barna sine som ikke alle andre har. Du ser ikke flere Olina-kjoler i samme fødselsdagsselskap, for å si det slik, fortsetter Sissel.

Fram til nå har hun først og fremst sydd klær til småjenter, men er i disse dager i ferd med å lansere en egen kolleksjon for gutta.

– Jeg kommer til å arrangere flere «homeparties» her i Porsgrunn, i tillegg til at jeg pleier å ha en egen bod på Vestkant torget i Oslo.