Skatebassenget er endelig ferdigstilt

De svenske entreprenørene benyttet sine egene skatboard for å teste ut skatebassenget på Kjølnes fredag.

De svenske entreprenørene benyttet sine egene skatboard for å teste ut skatebassenget på Kjølnes fredag. Foto:

Av
Artikkelen er over 7 år gammel

Den første og kanskje viktigste delen av skateparken, bassenget, er ferdigstilt. Nå åpner kommunen for at skatere som har lyst til å prøve ut bassenget kan gjøre det.

DEL

Bassenget i skateparken på Kjølnes ble helt i henhold til planen ferdigstilt denne uka. De svenske entreprenørene brukte sine egne skateboard for den siste testingen av bassenget, og var visstnok i ekstase da de prøvde ut Porsgrunns nye skateanlegg.

– De mener at arbeidet som er blitt gjort her har gått over all forventning, forteller Svein Henriksen fra bygge og eiendomsavdelingen i Porsgrunn kommune.

Han forteller at bassenget ble helt ferdigstilt på onsdag, og at de som nå måtte ønske kan komme og teste ut anlegget hvis de har mot til det.

– Vår designer Fritjof kom til byen i går kveld, og fra klokka 06.45 var det full rulle i bowl’n mens de ventet på betongen, skriver Henriksen.

Kommunen har åpnet for at de av byens skatere som tør kan få lov til å teste ut skateparken i ukene som kommer. De svenske entreprenørene skal ha godtatt at anlegget testes ut så tidlig.

– Selv om det er et anleggsområde ennå, så er jeg ikke blitt oppfordret til å jage ut noen av Grenlands håpefulle som ønsker å prøve seg i bassenget. Det ansvaret får entreprenørene eventuelt ta. De som ønsker det kan bare komme, sier Henriksen.

Kommunen håper at skateanlegget kan få stå i fred for tagging og vandalisme.

– Anlegget, slik det er nå og slik det blir, er veldig flott. Vi i kommunen håper bare at det utøves litt selvjustis fra skaternes side fremover. Slik at området ikke blir tagget ned eller utsatt for annen vandalisme etter at det offisielt er åpnet, skriver Henriksen.

Artikkeltags