Nærmere 300 foreldre, besteforeldre, søsken og venner hadde funnet veien til premieren av juleforestillingen, som for øvrig også spilles fredag kveld, samt to ganger på lørdag.

I forestillingen blir vi kjent med fem skogsnisser som aldri har feiret jul, og som ved en tilfeldighet, ved å finne en forlatt radio i skogen, får høre Prøysen snakke om jul. Da blir de selvsagt nysgjerrige på hva «denne» jula er.

Fjompenissen og de andre skogsnissene legger da ut på en reise for å finne ut mer, og på veien møter de kjente og kjære figurer fra Prøysen-viser. Blant andre: Teskjekjerringa, Pelle, Kari, Lillebror, Kjellemann og Mari fra «Blåbærturen», musemor og musefar og ungeflokken, Snekker Andersen med flere.

Underveis synger barna i amatørteateret (10-17 år) Prøysen-viser på løpende bånd og viser seg fram som dyktige skuespillere.

Fjompenissen, som er sjefen blant skogsnissene, spilles av Maren Synnøve Aks Moen. Blant de mange unge og flinke sangerne, skal det vanskelig gjøres ikke å komme i julestemning etter å ha hørt hennes vakre soloer.

Når i tillegg Romjulsdrøm blir avsluttet med gitarriff av Julenissen selv, Thomas Dalevoll, kan man ikke klage.

Men finner skogsnissene til slutt ut av hva jul er? Svaret finner du i Ælvespeilet.

Det er Tom Berge Hansen som har regi på juleforestillingen. Kapellmester er Frode Kvisvik.