Politimesteren i Sør-Øst har valgt å fratre sin stilling

Politimester Christine Fossen i Sør-Øst politidistrikt slutter i sin stilling fra og med 1. november, til fordel for ny jobb i Justisdepartementet.

DEL

– Det er selvfølgelig svært trist å forlate Sør- Øst politidistrikt, og alle de flinke medarbeiderne jeg har vært leder for de siste årene. Sammen har vi lagt ned en betydelig innsats i arbeidet med å etablere politidistriktet. Etter snart 28 år i politiet – av dem 19 år som politimester, er jeg svært glad for den muligheten jeg har fått til å ta fatt på nye oppgaver i Justisdepartementet, sier Christine Fossen i en kommentar til Politidirektoratets nettside.

Ønsket til Justisdepartementet

Fossen går til Justisdepartementet hvor hun skal bidra til å forsterke departementets arbeid med implementering av ny straffeprosesslovgivning og departementets internasjonale oppgaver.

Visepolitimester Steinar Kaasa vil fungere som politimester i Sør-Øst inntil videre.

Departementet ser ifølge Politidirektoratet fram til å bli styrket med Fossens lange og brede erfaring og kompetanse fra politietaten.

– Jeg vil takke Christine Fossen for arbeidet hun har lagt ned i etableringen av Sør-Øst politidistrikt. Det har vært en sterk innsats og et utfordrende arbeid. Nå har hun fått tilbud om nye og viktige oppgaver i Justisdepartementet, og jeg ønsker henne lykke til, sier politidirektør Benedicte Bjørnland.

Christine Fossen har tidligere jobbet i både Moss og Oslo politidistrikt, og vært politimester i fire ulike distrikt: Vadsø, Søndre Buskerud, Vestfold og Sør-Øst. Hun har også hatt flere internasjonale oppdrag, skriver Politidirektoratet.

Artikkeltags