Star Wars og Chess

Langangen musikkorps og Porsgrunn janitsjarorkester består hovedsakelig av blåsere.

Langangen musikkorps og Porsgrunn janitsjarorkester består hovedsakelig av blåsere.

Av
Artikkelen er over 12 år gammel

Langangen musikkorps og Porsgrunn janitsjarorkester begrenset seg ikke til én sjanger da de i helgen spilte på Langangen skole og Borge skole.

DEL

De to orkestrene hadde i helgen dobbeltkonsert, og sammen hadde de blant annet øvd inn russisk vals, flere stykker fra musikalen Chess og filmmusikk fra blant annet Star Wars.

Barn og voksne

Da PD var innom på konserten i gymsalen på Langangen skole lørdag, satt snaut 40 tilskuere benket rundt tre langbord, hvor de koste seg med kaffe, brus og kaker mens de så blåserne i de to orkestrene spille sammen. Blant publikum var det først og fremst to grupper som dominerte: De som hadde passert 50 og unger i barneskolealder. Begge gruppene virket tilfredse med det de så og hørte.

Fornøyd dirigent

– Det har gått veldig fint. Det er jo kjempegreier dette her, sa en meget godt fornøyd Jan Ove Salvesen til PD i pausen.

Salvesen var for anledningen dirigent for begge korpsene, og han fortalte at de to hadde øvd cirka en måned sammen foran helgens to konserter.

Vanligvis dirigerer han Langangen musikkorps, mens han spiller klarinett i Porsgrunn janitsjarorkester.

– Drar opp nivået

Rundt 10 stykker fra Langangen musikkorps var på plass på konserten, og fra Porsgrunn janitsjarorkester var det rundt 20 personer som spilte. Altså rundt 30 til sammen. Formann i Porsgrunn janitsjarorkester, Svenn Ivar Krogsund, er ikke i tvil om at samspillet mellom de to orkestrene er positivt.

– Det drar jo opp nivået, mener han.

– Det gir mer trøkk i korpset, tilføyer formann i Langangen musikkorps, Kjetil Halvorsen. Begge understreker at det sosiale også er en viktig grunn til at de to orkestrene valgte å opptre sammen.

Mangler tuba

I gårsdagens korps ble det i tillegg til alle blåseinstrumentene også spilt på trommesett og pauker. En tubaspiller hadde også funnet sin vei inn i orkesteret, men siden begge orkestrene egentlig mangler tuba, måtte tubaspilleren lånes inn fra Vestsidens musikkorps for anledningen.

Artikkeltags