Tyv truet huseier da han ble fersket

En innbruddstyv fra Stathelle sa at han var bevæpnet da han ble tatt på fersken under et innbrudd i Porsgrunn.

DEL

Innbruddet skjedde på Herøya, og forholdet var en del av tiltalen mot Stathelle-mannen i 40-årene. Huseieren, som vitnet under rettssaken, fortalte at han hadde våknet tidlig på morgenen av lyder i førsteetasjen. I garasjen oppdaget han at det satt en mann i bilen hans, med en hjelm på hodet.

– Vitnet ba ham ta av seg hjelmen. Mannen sa da: «Jeg har en gunner» (pistol, red.anm.). Vitnet trakk seg da tilbake inn i huset og ringte politiet, skriver tingretten.

Innbruddstyven forsøkte å få start på bilen.

– Han så at mannen prøvde å få bilen i gang og å dytte den ut, slik at den kunne trille i en nedoverbakke, uten å lykkes.

Innbruddstyven hadde fylt opp bilen med tyvegods. Han kom seg unna med tre bankkort, samt førerkort og et truckførerbevis. Dette førte til at fornærmede følte seg utrygg i lang tid etterpå, siden tyven kjente hans identitet.

Stathelle-mannen hadde også begått innbrudd i en hytte og barnehage i Porsgrunn. Han hadde også brutt seg inn i en garasje i Bamble. Tingretten dømte han til fengsel i 120 dager, samt en bot på 5000 kroner. Dette er en fellesstraff med en dom fra august i fjor.

– Varetektsfradrag tilkommer med to dager. Han må også tåle inndraging av to kniver.


Artikkeltags