Gå til sidens hovedinnhold

Stenger bolerne ute

Artikkelen er over 8 år gammel

Treningssentrene i Porsgrunn tolerer ikke bruk av anabole steroider, og skriver kontrakter med kundene sine. Doper de seg, bærer det rett ut.

I torsdagens PD kom det fram at bruk av anabole steroider er et utbredt og økende problem. Siden dopingen foregår i treningsmiljøer, påpekte lege Sissel Borthne Gundersen at det er viktig at treningssentrene blir med på laget for å få en slutt på det. Og det er sentrene enig i.

Fjernet de tyngste vektene

Fredag pratet PD med tre treningssentre: Stamina Hot på Vestsiden, Elixia i sentrum og Flex trim og mosjon på Heistad. Alle skriver under dopkontrakter med kundene sine.

På Elixia har de gått så langt som å kontraktsfeste at de kan ta tester av kundene sine. Foreløpig har de ikke benyttet seg av muligheten, men daglig leder, Trine Jonassen mener det virker preventivt.

I tillegg har de foretatt andre kreative tiltak for å få bort bolere.

– Vi har fjernet de tyngste vektene. Da forsvant det mange, sier hun.

– Var det folk som bolet seg?

– De mente at det ikke var tunge nok vekter her, sier hun og lar det henge.

Kastet ut

Jonassen har kun vært daglig leder i Elixia i noen måneder. Så hun har ikke rukket å komme bort i noen som bruker anabole steroider ennå. Men før hun ble ansatt som daglig leder, var det episoder hvor senteret har tatt grep og kastet ut kunder som bolet seg.

Også på Stamina Hot er problemet et aktuelt tema. Bare dagen før de møtte PD hadde daglig leder, Espen Ødegaarden kalt inn en kunde på kontoret.

– Jeg mistenkte at han kunne drive med anabole steroider, så jeg hadde en prat med ham. Det viste seg at han ikke var borti dop lenger, forteller han.

Vet aldri

Ødegaarden sier at han også tror bruk av anabole steroider øker. Han kobler det opp mot at stadig flere ungdommer bruker det. Men i det 14 månedene han har drevet Stamina Hot i Porsgrunn, har han ikke kommet over noen.

– Men man vet aldri. Det kan være folk som går her, eller andre steder, som bruker det. Det er ikke alltid lett å oppdage, sier han.

Eier av Stamina Hot, Tom Erik Oxholm, sier at de gjør det de kan for å fange opp alle som bruker steroider.

Kommentarer til denne saken