Stjal biler fordi de kjedet seg

Skadene på Stein Hugo Sørensens bil var etter innbruddet så store at han måtte kjøpe ny bil. Tre ungdommer er nå dømt til fengsel og samfunnsstraff for forsøk på tyveri av fem biler. Guttene står bak til sammen over 60 biltyverier og bilinnbrudd.

Skadene på Stein Hugo Sørensens bil var etter innbruddet så store at han måtte kjøpe ny bil. Tre ungdommer er nå dømt til fengsel og samfunnsstraff for forsøk på tyveri av fem biler. Guttene står bak til sammen over 60 biltyverier og bilinnbrudd. Foto:

Av
Artikkelen er over 9 år gammel

17-åringene kjedet seg. Derfor brøt de seg inn i fem biler på én natt.

DEL

Stein Hugo Sørensen (47) i Liljeveien på Stridsklev er en av mange ofre for de tre ungdommenes tidvis maniske trang til å stjele biler.

På drøye to år har disse ungdommene, to på 17 år og en 18-åring, stått bak over 60 biltyverier og forsøk på biltyverier.

En av guttene var 16 år da han ble dømt første gang. Året etter ble han dømt for 26 biltyverier eller forsøk på det.

Måtte vrakes

På Stein Hugo Sørensens bil var skadene så store at den måtte vrakes.

– Bilen var en eldre Mondeo, og det ville ha kostet 7500 kroner å reparere alt som ble ødelagt. Det lønte seg ikke.

– Et vindu var knust, og de hadde ødelagt hele rattstammen, sier Sørensen.

Han måtte kjøpe ny bil, selv om det passet veldig dårlig med familiebudsjettet akkurat da.

– Vi brøt oss inn i biler fordi vi kjedet oss, forklarte en av ungdommene da de ble stilt for retten forrige uke.

I Nedre Telemark tingrett hevdet guttene også at de ikke mente å stjele bilene. De brøt seg inn og prøvde å tjuvkople bilene, bare for å sjekke om de fortsatt klarte det, påsto de.

Ikke trodd

– Etter rettens syn står ingen av de tiltaltes forklaringer om den påståtte tanken med å bryte seg inn i bilene til troende.

De tiltalte er tidligere straffedømt for en rekke bilbrukstyverier eller forsøk på slike, skriver sorenskriver Jahn Mydland i dommen.

Fra før er ungdommene dømt til samfunnsstraff, men de begynte å stjele biler igjen før straffen var oppgjort. Retten konstaterer at tidligere dommer ikke har vært tilstrekkelig.

Lav terskel

Og når motivet oppgis å være at de kjedet seg, fastslår retten at terskelen for å bryte seg inn i biler ikke er spesielt høy.

– Det er veldig ergerlig å bli utsatt for innbrudd og ødeleggelse, sier Stein Hugo Sørensen. Bergsbygda og Stridsklev

De fem forsøkene på biltyveri ungdommene nå er dømt for skjedde i Bergsbygavegen og på Stridsklev 28. mars i fjor.

De holdt på fra klokka ett til ti på tre om natta, men klarte ikke starte noen av bilene. Retten har dømt en av guttene til 120 dagers fengsel, mens de to andre er idømt samfunnsstraff på henholdsvis 88 og 73 timer.

De må også betale erstatning på drøyt 40.000 kroner til Sørensen og de andre fornærmede i saken.

Artikkeltags