Stjal klokker til én million

Alle de dyreste klokkene fra Rolex og Omega ble stjålet under onsdagens innbrudd hos urmaker Saastad i Storgata. ? De er verdt rundt én million, sier daglig leder Cathrine Saastad.

Alle de dyreste klokkene fra Rolex og Omega ble stjålet under onsdagens innbrudd hos urmaker Saastad i Storgata. ? De er verdt rundt én million, sier daglig leder Cathrine Saastad. Foto:

Av
Artikkelen er over 11 år gammel

Igjen har urmaker Saastad i Storgata blitt utsatt for innbrudd. Onsdag morgen fikk tyvene med seg luksusklokker til en verdi av én million kroner.

DEL

Innbruddstyvene tok seg inn gjennom inngangsdøren, og på et par minutter tømte de urmakeren for luksusklokker fra Rolex og Omega.

– Grovt regnet har de kommet seg unna med klokker til en verdi av mellom 900.000 og 1 million kroner. Men den summen kan godt bli enda høyere når vi har fått regnet bedre på det, sier daglig leder Cathrine Saastad.

Forretningen er nå tom for herreklokker i den høyere prisklassen.

– Tyvene har tatt med seg det som lå nærmest. De har ikke vært inne i butikken i mer enn et par minutter før de har sett seg fornøyde og stukket herfra. De har ikke akkurat hatt arbeidsro med alarmen som har stått og ult, sier Saastad.

– Er ransutsatt

Det er tredje gang på seks år urmakeren har blitt utsatt for innbrudd, i tillegg til et væpna ran. Det har ført til visse sikkerhetstiltak i butikken. I tillegg til både alarm, videoovervåkning og pansrede butikkvinduer, holder Saastad døren låst også i åpningstiden. Døren åpnes for kunder med fjernkontroll.

– Vi vet at vi er ransutsatte, og det må vi bare forholde oss til. Det hender jo vi spør oss selv om vi ikke burde kutte ut de dyreste klokkene, men det er jo aldri aktuelt å gjøre det heller. Vi er tross alt én av bare sju forhandlere av Rolex i hele landet, og det er vi jo kjent for, sier Saastad.

Taper salg i høysesong

Klokkene er naturlig nok forsikret, så slik Saastad ser det, er det største problemet at de nå er tomme for varer.

– Disse klokkene får vi ikke tilbake på kanskje flere måneder. Nå står vi med tomt lager. Disse dyre klokkene er det lang leveringstid på, sukker Saastad.

– Nå som vi går inn i konfirmasjonssesongen og høysesongen for bryllup, er det klart at vi vil tape mye salg på dette, sier hun.

Trøst

Likevel finner hun en liten trøst i gårsdagens hendelser.

– Denne gangen knuste tyvene i hvert fall ikke alle monterne, men brøt dem opp, sukker hun oppgitt.

Artikkeltags