Arbeiderpartiet og de andre samarbeidspartiene ble skjelt huden full med anklager om avtale- og løftebrudd. Men det prellet av som vann på gåsa.

Bystyret skal ha siste ord i saken, men gårsdagens møte i utvalget tyder på at det er en solid politisk slagside i favør Petter Øygarden & co.

Mindre omstridt nå

Tor Kåsa (H) mente prosjektet ikke er like omstridt som tidligere.

– Nå blir det ikke en øy, men en odde. Resultatet blir veldig bra, sa Kåsa.

Leif Stige (V) pekte på at samarbeidspartiene, deriblant Ap og Høyre, har lovet at tidligere bystyrevedtak skal slå fast. Han mer enn antydet at disse partiene nå siktet seg inn mot et avtalebrudd.

– Tar man konsekvensen av dette, så er det greit, sa Stige som mente det ikke var noe argument at følelsene rundt denne saken har kjølnet litt.

– Det er ikke følelsene som skal styre, men fornuften, sa Stige. Tore Buer var innstilt på å stemme mot odden han flere ganger tidligere har stemt for. Men det var fordi han var lei av reprisesendinger.

– Skal man bare kunne kjøre på og kjøre på helt til man får et flertall? Det er mulig vi går i mot dette når saken kommer til behandling i bystyret, sa Sp-representanten.

Ryddig prosess

Gunnar Abrahamsen mente det hadde vært en ryddig prosess.

– Det har ligget et gammelt forslag som ikke er blitt overprøvd. Men jeg kan være enig i at prosessen har vært lang. Nå håper vi å få den avsluttet, sa han.

– Jeg er enig med Buer i at det har vært mye fram og tilbake, men forskjellen nå er at det blir veldig bra, sa Gunnar West Sørlie (Frp).

Blitt bedre

Partikollega Inger Nilsen var glad for at saken har tatt så lang tid.

– Det er ikke snakk om at vi har snudd i saken. Vi stemmer for noe som er blitt bedre.

Det var Tor Kåsa (H) enig i:

– Det er en fordel for prosjektet at det fikk den stoppen. Veien har blitt til mens vi har gått, sa han.

Står for vedtaket

Ragnhild Winger (Ap) mente det var viktig å kunne sitte om 40 år og virkelig stå for det man har vært med å vedta.

– Nå tror jeg ikke det er så mange av oss som sitter her om 40 år, men jeg tror vi kan stå for det vi vedtar i denne saken. Jeg tror det er bra at vi har brukt så lang tid som vi har brukt, sa hun.

9 representanter stemte for alternativet med odde. Mindretallet, bestående av Venstre og Rødts representanter, gikk mot.

Bystyret har tidligere sagt nei til øy eller odde i elva to ganger. Nå kan det se ut som om alle gode ting er tre for Bratsberg Gruppen.