Taggerne slår til med jevne mellomrom. Siden i sommer har sprayflaskeungdommen slått til i tre omganger, der både garasjehus og selve blokkbebyggelsen er blitt utsatt for mer eller mindre kreative innfall.

Formann Tore Nygaard i Borgeåsen borettslag er fortvilet. Ikke før er taggernes spor slettet, før de dukker opp med nye sprell. Også Breidablikk Borettslag, litt lenger oppi bakken, har vært plaget.

- Nylig hadde vi et tilfelle der det ble tagget inne i en av oppgangene. Da begynner det å bli virkelig ille, sier Nygaard frustrert.

Sure penger

Det koster flesk å rydde opp etter pøblene.

- Å male over er ikke så dyrt. Men vi vurderer å smøre på spesielle kjemikalier, som gjør at vi kan spyle av taggingen. Dette vil koste noen tusenlapper. Borettslaget sliter med stram økonomi. Derfor er dette ekstra sure penger vi må ut med, sier Nygaard.

Politisak

Han har meldt fra til politiet om saken. Lovens håndhevere har vært på åstedene og foreviget kunstverkene. Håpet er at signaturene skal kunne avsløre gjerningsmennene.

- Vi har foreløpig ikke tatt noen for ugjerningen. Men dersom vi kommer over de som har gjort det, kan vi sammenligne signaturen med andre tilfeller, sier politiavdelingssjef Knut R. Horst til PD.

Bøter?

Horst kan fortelle om flere andre tilfeller av tagging i boligområder, blant annet på Sundjordet.

- Dette er selvsagt straffbare forhold. Vi snakker om skadeverk, som kan bli straffet med bøter, sier Horst.