Hein driver teaterbedriften sammen med ektemannen Porfirio Gutierrez, kjent fra roller i blant annet «Lillyhammer» og «Døden på Oslo S». Han lover masse dramatikk.

– Du må tenke på at det er ganske alvorlig det Karius og Baktus gjennomgår. Det er faktisk krise for de to, hvor de må kjempe på liv og død, sier Gutierrez, og forteller at de alltid jobber for å ta de to karakteren på alvor.

Égal teater har hatt Karius og Baktus på repertoaret siden debuten på Jomfruland i 2008. Stykket er hundre prosent tro mot Thorbjørn Egners tekst.

– Men vi har puttet inn noen kulturelle referanser fra vår oppvekst. De som vokste opp på 70-tallet vil nok kjenne igjen Baktus sin KISS-imitasjon og låta «I Was Made For Lovin’ You».

Fikk godkjenning

Hein og Gutierrez har et nært forhold til Egners univers. De har også spilt forestillingen Egner Cabaret, basert på den folkekjære dikterens bøker. Hein og Gutierrez forteller at Egner-stykkene deres har blitt godkjent av datteren Turid Egner.

– Hun syns det var utrolig morsomt at vi var mann og kone som spilte Karius og Baktus. Hun så visstnok likhetstrekk med oss og de to figurene. Som et nyetablert par, som forsøkte livnære seg på teater, strebet også vi med å få endene til å møtes, ler Gutierrez.

Fungere på flere plan

De tror den dramatiske tilværelsen til Karius og Baktus bidrar til at forestillingen fungerer på flere plan.

– Også voksne syns det er et veldig morsomt stykke. Vi vil at Karius og Baktus skal være en opplevelse for hele familien.

Lørdag er det fjerde gang Égal teater besøker Ælvespeielet siden åpningen. Den første forestillingen er utsolgt, noe som førte til at det ble satt opp påfølgende ekstraforestilling.

Lar barna prøve seg

Vivian Hein og Porfirio Gutierrez lar ofte de tre barna deres være med å underholde fra scenekanten.

Da Égal teater turnerte med Knerten og Lillebror, var det eldstemann Samuel Jose Hein Gutierrez (15) som ledet forestillingen i rollen som Lillebror. De yngre søsknene har for lenge siden begynt å følge etter.

– De har jo vokst opp med skuespillerforeldre. Det er morsomt å se hvor seriøst de tar det, sier Hein og Gutierrez.

I Egner Cabareten spilte Hulda Hein-Gutierrez (8) og Njål Hein-Gutierrez (7) henholdsvis stabbursmus og rev. Hulda har blant annet hatt en rolle i «Varg Veum - Skriften på veggen». Hele familien bidrar på forskjellige norske reklamefilmer. Blant annet «Ingen Kims, ingen kos», hvor nesten hele familien er med.

– Nå diskuterer vi mye om vi vil at de skal bli skuespillere, ler Gutierrez, og sikter til alle årene med usikkerhet og hardt arbeid som følger med yrket.

Skuespillerforeldrene har også utdanningen innen pedagogikk fra teaterhøgskolen.

– Når barna i publikum ser barn i forestillingene, får også de lyst til å spille teater.

– Vi har opplevd at barn har kommet bort til oss og spurt om vi skal spiller Egner Cabareten flere ganger. Da vil nemlig de spille stabbursmusa.