Tufte stjal showet

Artikkelen er over 14 år gammel

De som deltok i den offisielle Adidas Cup 2006 måtte pent finne seg i å spille annenfiolin da fire karer fra den kjente serien om fotballaget Tufte I.L. dukket opp. De ble feiret som helter og fikk bokstavelig talt et haleheng av barn og unge etter seg.

DEL

– Vi føler oss ikke akkurat som helter, forteller Lars Olav Karlsen.

Sammen med Sjur Marius Tomter, Kenneth Liljegren og Bjørn Tore Hansen fikk han full oppmerksomhet fra første øyeblikk.

Særlig var det barn og unges interesse for autografer og avbildning sammen karene fra Tufte I.L. som la beslag på fjernsynsheltenes tid. Aktiviteter de satte pris på.

– Dette er jo noe av det vi er her for, sier de fire fotballheltene.

Ikke spille

Selv om barn og unge syntes det var festlig og spennende å oppleve kjente fjernsynsfjes på nært hold, var de ikke snaue med kommentarene. Blant annet ble fotballkunnskapene diskutert. Med sakkyndig mine ble det fastslått at karene på Tufte I.L. nok mangler en del fotballfaglig bakgrunn. Ingen ville imidlertid skuffe karene. Derfor ble kommentarene tonet noe ned.

– De var vel ikke så verst til ikke å ha spilt fotball tidligere, sier Marius Nilsen, som gjerne tok Sjur Marius Tomter i handa.

Forsiktig

De som kom for å oppleve et Tufte I.L. i fri utfoldelse på den grønne kunstgressmatta, ble nok skuffet. Fotballheltene får rett og slett ikke lov av TV-Norge å spille fotball utenom det som fjernsynsselskapet rigger til.

Dette henger sammen med kontrakten karene har med selskapet.

– Det kan hende de vil ha oss med i en ny serie. Da skal vi ikka være skadet, sier Sjur Marius Tomter.

De slapp imidlertid ikke unna all aktivitet. Blant annet deltok de litt i innebandy og bananstafett sammen med ordfører Anne Margrete Blaker. Etter dette var de med og delte ut premier til de lag som hadde vunnet i de respektive konkurransene i cupen. Det vil si håndball, fotball og innebandy.

Cupgeneral Arne Klindt vet han og hjelperne har gjennomført et godt arrangement. Den tredje Adidas Cup er til nå den beste. Dette er imidlertid ikke grunn nok til å falle tilbake på laurbærene og ta det hele med ro. Sjansen for at ting kan gå galt er stor i slike sammenhenger. Spesielt når arrangementet har nådd en størrelse med rundt 1000 deltakere. Dette har fått ham til å vær ydmyk, men ikke redd for å gå løs på liknende store arrangmenter i framtiden.

– Dette har vært stort, og vi har balansert på en knivsegg, innrømmer Arne Klindt.

Han regner med at cupen fortsetter også neste år. Kanskje med enda flere deltakere og ikke minst skuelystne.

Å trekke besøkende til Skjærgårdshallen er alltid et av motivene for arrangementet, som er en cup for mosjons- og bedriftslag innen fotball, håndball og innebandy.

Disse hovedingrediensene er supplert med innslag der skoleelever og ungdommer får vist fram sine ferdigheter. En egen SFO-cup har det også blitg gjort rom for i arrangementet.

Utover det sportslige ble det også arrangert sosiale tilstelninger, slik at de tilreisende også fikk med mer enn bare idrett og svette.

Artikkeltags