Utfordrer bypatriotismen

BEST PÅ NETT?: Er Porsgrunn kommune best på nett? Det kan du være med på å avgjøre.

BEST PÅ NETT?: Er Porsgrunn kommune best på nett? Det kan du være med på å avgjøre. Foto:

Av
Artikkelen er over 9 år gammel

Morten Haugen frir til brevikspatriotene og porsgrunnspatriotene. Nå skal den beste kommunesida på wikipedia kåres.

DEL

Hvor patriotiske og dyktige med tastaturet er folk fra Brevik og Porsgrunn?

En artikkelkonkurranse på wikipedia løpende fra april til 4. juli søker å premiere og kåre den beste kommunesida. Kan en av oss bli wikipedias bykjempe for 2009?

– Jeg oppfordrer absolutt folk om å skrive artikler om sin kommune. Kunnskapsverdenen vokser og vokser, og vi som følger med synes det er hyggelig å kunne skrive eller lese mer om byer som Porsgrunn, sier Morten Haugen.

Bedre enn Skien?

Han står bak «Bykampen». Formålet er å føre flest mulig artikler om norske byer og kommuner fram til status som «anbefalt» eller «utmerket» artikkel. En anbefalt artikkel får en grønn stjerne oppe i høyre hjørnet. En utmerket artikkel får en gul stjerne som kvalitetstegn.

– Hvis folk vil skrive en artikkel om hvorfor Porsgrunn er bedre enn Skien er de hjertelig velkomne. De er også velkomne til å lage en liste over Eidangers ordførere. Alt dette er bra for wikipedia. Vi prøver å vekke patriotismen, sier Haugen.

Han er en av mange flittige wikipedia-brukere, og i tillegg bibliotekar i Ørland kommune i Sør-Trøndelag.

Kåres i juli

For å bli en utmerket/anbefalt artikkel er man avhengig av at lesere stemmer fram artikkelen. I tillegg vil en jury vurdere hvert bidrag, og honorere med premier. Fristen for å publisere artikkelen er 4. juli. I løpet av måneden vil vinneren kåres.

– Hvis en porsgrunnskars artikkel blir vurdert som den beste vil vi ringe til ordføreren. Da regner jeg med at han spanderer en bedre middag på vinneren, smiler Morten Haugen.

Haugen mener Wikipedias styrke er at folk kan skrive om noe de er opptatt av.

– Vi kan ikke være sikker på at det viktigste skrives hver dag. Derfor har vi hatt flere konkurranser slik som denne, sier Haugen.

Artiklene skal skrives i henhold til wikipedias stilmanual for kommuner. Det er valgfritt om du melder kommunen offisielt på konkurransen.

– De største kommunen blir jo automatisk lagt merke til. Men det er nok hensiktsmessig å melde på kommunen, sier Morten Haugen.

Ønsker du det kan du søke på artikkelkonkurransen bykampen på nettet.

– Hvis vi løfter kunnskapen om bare fire, fem kommuner, så er det verdt det, sier Haugen.

Artikkeltags