Vaket sammen for første gang

Alle ungdomspartiene var samlet til skolevalgvake i lokalene til Frp i Porsgrunn tirsdag kveld. Her er leder i Telemark FpU, Adrian Ness Løvsjø, omkranset av Mathias Malmgren fra SU og nestleder i AUF, Ingvild Leren Stensrud.

Alle ungdomspartiene var samlet til skolevalgvake i lokalene til Frp i Porsgrunn tirsdag kveld. Her er leder i Telemark FpU, Adrian Ness Løvsjø, omkranset av Mathias Malmgren fra SU og nestleder i AUF, Ingvild Leren Stensrud. Foto:

Av
Artikkelen er over 7 år gammel

Det var god stemning på Frps partikontor tirsdag kveld. Der var nemlig representanter fra sju ungdomspartier samlet for å spise pizza, mens de ventet på de endelige skolevalgresultatene.

DEL

– Det er første gang vi arrangerer en tverrpolitisk skolevalgvake, og det er moro at alle ungdomspartiene er representert her, sier leder i Telemark FpU, Adrian Ness Løvsjø.

I tillegg til langbordet, hvor det satt politiske pizza-glupske ungdommer, var det også satt opp flere TV-skjermer. Dermed fikk ungdommene, vel å merke mellom munnfullene, også med seg løpende oppdateringer både på nett og TV om hvordan de videregående skolene i Telemark gjorde det under tirsdagens skolevalg.

Den eneste videregående skolen i Telemark som imidlertid ikke arrangerte skolevalg tirsdag, var Porsgrunn videregående skole. FpU-lederen legger ikke skjul på at han var litt skuffet over det.

– Det er teit at ikke Porsgrunn var med i år. Hver skole med respekt for seg selv bør avholde skolevalg. Det er viktig at ungdommer får prøve seg og ikke minst lære hvordan man går fram når man stemmer, sier Ness Løvsjø.

Som en prøveordning får 16-åringer lov til å stemme i Porsgrunn i år.

– At Porsgrunn videregående bruker det som grunn til ikke å gjennomføre skolevalg, blir feil. Det å stemme er en øvelse, og jeg er sikker på at flere ungdommer nå ikke kommer til å delta i kommunevalget, nettopp fordi de ikke er trygge og vet hva de skal gjøre, sier FpU-lederen.

Deltok på alle skolevalgene

Mathias Malmgren fra Sosialistisk Ungdom hadde tatt turen helt fra Oslo for å overvære alle skolevalgene i Telemark og naturligvis valgvaken.

– Dette tiltaket er veldig bra, og det viser at politikk ikke står i veien for å være sammen og ha det hyggelig, sier Malmgren.

Resultatene i går viste at Frp vant på Croftholmen og Lunde videregående skoler, mens Ap var størst på de videregående skolene som domineres av allmennfag.

Artikkeltags