Det var hånda 3-4-5-6 og 8 som sikret 37-åringen fra Vestsida verdensmestertittelen, i kamp med 733 andre spillere.

Målet i 2-7 Triple Draw er å få den dårligste hånda. Du kan bytte tre ganger, og så må du ha kløkt nok til å vite hvordan og når du skal satse.

– Det var morsomt å vinne, men det var nok større å bli europamester, sier pokerspilleren. Han har spilt poker profesjonelt i fire år. Sivilingeniøren har gjort det godt både før og siden. I 2003 kom EM-seieren han rangerer over denne.

– Deilig følelse

Iversen kunne innkassere seieren ved 13-tida søndag ettermiddag. Da hadde han spilt natta igjennom.

– Det var ikke en euforisk følelse, men en deilig følelse. Jeg skal spille noen av de kommende øvelsene i verdensmesterskapet også, men de går på ugunstige tidspunkt.

Nattarbeid med tre barn er ikke all verden. Det var en trøtt Iversen som leverte barna i barnehagen mandag.

Iversen holder seg i form med pokertrening.

– Det blir litt trening, og det er viktig å være fokusert. Det er et spill, akkurat som fotball, forteller pokerproffen.

Sammenliknet med for eksempel nattens øvelse med over 7000 spillere i aksjon, er 733 spillere lite. Det er likevel ingen mindre prestasjon å gå til topps. I øvelser med færre deltakere er det gjerne de sterkeste kortene som spiller.

Gudfar fra Osebakken

Gudfaren sikret Porsgrunn to finaleplasser i verdensmesterskapet. Hans reelle navn er Martin Eikeng. 29-åringen er også profesjonell pokerspiller, og kunne innkassere 26.000 kroner for 6. plassen på finalebordet.

– Sett alt under ett er jeg veldig fornøyd. Det var ganske mange folk med, og så er det en øvelse jeg ikke har spilt så veldig mye, sier Eikeng.

Osebakkingen var nummer 2 da finalebordet startet, bak nevnte Iversen.

– Men det stoppa litt opp i finalen. Marginene var ikke på min side, og der og da var jeg veldig skuffet, forteller Eikeng.

– Er det forskjell å spille online og live?

– Ja, det går fire ganger fortere på nettet. Jeg liker å spille fort, og spiller gjerne fire bord av gangen. Sånn sett går det 16 ganger fortere enn live, sier Eikeng.

Han spiller ikke mange turneringer.

– Det er de par ukene her, og så er jeg gjerne i Vegas når det er VM der, sier Eikeng.

Håper på tittel

Det er i alt 34 øvelser i verdensmesterskapet, så det blir en del verdensmestere. Men prestisjen, og prestasjonen, er likevel stor.

– Jeg skal spille rundt 10 stykker til tenker jeg. Håpet er å bli verdensmester i en av dem, sier Eikeng.