Etter to akter med en god dose Prøysen, en hel masse nydelig sang og imponerende skuespillerprestasjoner fra det unge ensemblet, kommer du garantert til å forlate salen med en deilig følelse av at det nærmer seg jul.

Norsk folkesjel

Prøysens julesanger og fortellinger er dypt begravd i den norske folkesjela. Tom B. Hansen sitt manus binder mange av disse sangperlene sammen med de gode fortellingene, og gjør dette stykket til en fornøyelse.

Når du kombinerer et godt manus med en flokk talentfulle skuespillere i alderen 10 til 21 år må det bli bra, og det blir det.

Faktisk er det hele 24 skuespillere med i stykket, og de aller fleste har ikke nøyd seg med en rolle.

Her dukker skuespillerne opp som både blåbær, skogsnisser, mus og andre kjente karakterer fra Prøysens univers.

Klokkeklart

Det er liten tvil om at det ligger mange timer med øvelse bak fremføringen. Ikke bare sitter sangene som et skudd, det gjør alle replikkene også. Her er det ikke et eneste feilskjær. Klokkeklart og rent fra start til mål, og det er tydelig at det imponerer publikum, som består av både foreldre, besteforeldre, barn og familier.

Klappesalver

Det beste tegnet på at publikum koser seg er en skikkelig klappesalve, og på premierekvelden var det mange av dem.

Når de unge publikummerne setter seg opp på armlenene til stolene, slik at de sørger for å se enda litt bedre, da har du et godt bevis på at dette fenger.

I tillegg til et godt manus og flinke skuespillere, bærer stykket preg av et profesjonelt opplegg også bak sceneteppet.

Her er det flotte kulisser, glimrende lysdesign av Terje Gundersen og god musikk av kapellmester Anders Johansen.