– Bare åtte vil dele erfaringer om demens

Spesialsykepleier Anne Marit Ekelund og virksomhetsleder Bente Berg Nilsen ved Doktorløkka bosenter skulle gjerne sett flere påmeldte på pårørendeskolen om demens på Vestsiden helse- og aktivitetssenter, som starter opp tirsdag kveld 13. oktober og holdes over seks tirsdager.

Spesialsykepleier Anne Marit Ekelund og virksomhetsleder Bente Berg Nilsen ved Doktorløkka bosenter skulle gjerne sett flere påmeldte på pårørendeskolen om demens på Vestsiden helse- og aktivitetssenter, som starter opp tirsdag kveld 13. oktober og holdes over seks tirsdager. Foto:

Av
Artikkelen er over 5 år gammel

Pårørende til personer med demens har denne høsten mulighet til å lære mer om sykdommen.

DEL

Følg PD på Facebook

Men da må de skynde seg med påmeldinga. Allerede førstkommende tirsdag kveld starter Porsgrunn kommune opp sin årlige pårørendeskole på Vestsiden helse- og aktivitetssenter.

– Kurset går over seks tirsdager, og målgruppa er pårørende til personer med demenssykdom eller andre som har liknende problematikk i sin nærhet, forteller Bente Berg Nilsen.

Hun er virksomhetsleder ved Doktorløkka bosenter, som er et sykehjem bare for personer med demens.

Hittil har bare åtte personer meldt seg på kurset.

– Vi skulle gjerne sett mange flere deltakere. For selv om sykdommen har fått mye mer oppmerksomhet de siste årene, så er det sikkert mange som sitter med en del spørsmål de ønsker svar på. Her vil de få vite hva sykdommen innebærer, hva de kan gjøre og ikke minst hvilke rettigheter de har og hva slags hjelp de kan få, forteller Bente Berg Nilsen og spesialsykepleier Anne Marit Ekelund, som blant annet har fått med seg en jurist hos Fylkesmannen på laget.

Samlingene vil bestå av undervisning i plenum, spørsmålsrunder, temabaserte gruppesamtaler og selvsagt gode kaffepauser.

– Det er synd hvis et så godt tilbud som dette ikke benyttes. Viktig å presisere at også pårørende til personer med demens i tidlig fase bør ta turen, sier de.

Artikkeltags

Kommentarer til denne saken