I neste bystyremøte foreslår Venstre-politikeren å sette opp to gedigne telt over skateparken. Inni teltene skal det være lys og varme – og liv og røre.

Teltet skal tas ned så fort det blir vår, plussgrader og bar bakke. Saken fremmes som en interpellasjon i samarbeid med partiet Rødt.

300.000 i året

Prisen på herligheten er allerede sjekket: Leie av telt samt oppvarming og lys vil koste 300.000 kroner i året. Det ene teltet blir på 10 x 60 meter og skal dekke mesteparten av anlegget. I tillegg blir det et eget telt til den såkalte bowlen, dersom forslaget går gjennom.

– Det kan finansieres med inngangspenger eller støtte- og sponsormidler. Det kan også lages en ordning med sesongkort, sier Bjørn Erik Kristiansen og kikker utover et begredelige vinterstengte tilbud, neddynget av tonnevis med snø.

Kristiansen mener det er nødvendig å gjøre noe med situasjonen slik at millionanlegget kan bli brukt året rundt.

Han ser det for seg – og varsler et spektakulært syn i vintermørket:

– Et opplyst hvitt telt ute på sletta med skatere inni som danner bevegelige silhuetter. Det vil bli et levende kunstverk, som også kan utløse midler fra for eksempel Norsk kulturråd, sier Kristiansen.

Han la forslaget fram på Venstres gruppemøte torsdag kveld.

Dundrende suksess

Skateparken stod ferdig i fjor høst, og ble umiddelbart en dundrende suksess. Men så kom snøen. Da visste alle hvordan det ville gå: Anlegget ville bli liggende brakk fordi det ikke var satt av penger til varmekabler.

Men nå vil Kristiansen gjøre noe med det. Den godt voksne Venstre-politikeren er selv en ihuga skater og stilte med eget vinterbrett for å bli foreviget på Kjølnes i snødrevet i går. Kledelig uthvilt var han, til tross for at han hadde vært ute klokka to natta før, for å bedrive rulling på asfalten i tomme bygater.

– De meldte snø, så jeg måtte jo benytte meg av muligheten før den kom, gliser han.

Før neste vinter?

Men nå kan altså de som sverger til den nye skateparken slippe å bli kuet av Kong Vinter. Dersom alt går som Kristiansen ber om, kan teltene være på plass før neste vinter melder sin hutrende ankomst.

Kristiansen mener Porsgrunn nå bør satse enda mer på å profilere seg som et nasjonalt Skate-Mekka.

– En mulighet er å opprette en egen linje på Grenland Folkehøgskole. Jeg er sikker på at et slikt tilbud ville blitt omfattet med stor interesse, sier han.