X Factor-kjendis om sitt rushelvete

Vegard Knutsen forteller at han nå er totalavholdende. - Mitt største mål i livet er aldri mer å ruse meg, men det er alltid en risiko for tilbakefall, sier X Factor-stjernen, som kjempet om finaleplass sammen med Lasse Kristiansen i bandet Post 4 i fjor. Tirsdag kveld fortalte han sin historie på Kafé K.

Vegard Knutsen forteller at han nå er totalavholdende. - Mitt største mål i livet er aldri mer å ruse meg, men det er alltid en risiko for tilbakefall, sier X Factor-stjernen, som kjempet om finaleplass sammen med Lasse Kristiansen i bandet Post 4 i fjor. Tirsdag kveld fortalte han sin historie på Kafé K. Foto:

Av
Artikkelen er over 9 år gammel

– For at jeg skal lykkes med å være rusfri, er det viktig at flest mulig kjenner til historien min, sa Vegard Knutsen på Kafé K tirsdag kveld.

DEL

Han er mest kjent for sine opptredener på TV2s «X Factor» i fjor høst, hvor han sammen med Lasse Kristiansen i bandet Post 4 kjempet om finaleplass i det svært populære TV-showet. Men i går kveld var han invitert av Røde Kors til å fortelle om sitt liv som rusmisbruker og «Veien tilbake» på Kafé K. De rundt 75 frammøtte fikk også en god dose musikk fra bandet Maple Station fra Larvik/Skien.

Hadde sunne interesser

Vegard Knutsen (38) fra Tønsberg starter med å fortelle at han vokste opp i en familie som var omsorgsfull og ga ham masse kjærlighet, og at han hadde sunne interesser som fotball og musikk.

– Jeg begynte som de fleste andre å prøve alkohol i 14-15-årsalderen. Jeg var vel 18-19 år da jeg begynte å røyke hasj. Så ble det etter hvert amfetamin. Det var først da jeg var 28 år, og blant annet hadde vært gjennom en skilsmisse, at jeg valgte å ty til rusen for fullt, forteller han.

Han levde i rushelvetet i nesten to år i Tønsberg-området.

14. januar 2002

Vendepunktet hans ble 14. januar 2002. Da ble han innlagt på avrusning på Tyrili.

– Der fikk jeg være sammen med andre som hadde samme problemet, fikk bygd opp tillit og ære og fikk trua på meg selv. Jeg bestemte meg for at jeg skulle få det til. Men uten den verdifulle støtten jeg fikk og som jeg fortsatt får fra mine nærmeste, så hadde det ikke gått, forteller han.

I dag er han utdannet lærer og lever ut sin musikkdrøm.

Artikkeltags