Gå til sidens hovedinnhold

Lukter politisk spill lang vei

Artikkelen er over 1 år gammel

Leder i kontrollutvalget i Bamble, Bård Hoksrud, etterlyser historier om politikere og representanter for administrasjonen som skal ha kommet med løfter om utbyggingsmuligheter ved Langesund Bad i tiden før 2013.

PD mener

PD rapporterte onsdag at Hoksrud ikke er fornøyd med redegjørelsen fra kommunens fagfolk. Hoksrud finner lite dokumentasjon fra før 2013, og sier at han ønsker hele historikken utfyllende.

Det er flere måter å vurdere kontrollutvalgets Langesund Bad-graving på. Det kan ikke utelukkes at de ønsker å rydde opp, så langt det er mulig, i en omfattende og omstridt sak. Det kan heller ikke utelukkes at Hoksrud driver et politisk spill i en slags støtteaksjon for Langesund Bad-eier Lars Rise og press for utbygging i en eller annen skala på og ved Langesund Bad.

Vi skal ikke konkludere om Hoksruds motiv her, men det er grunn til å reise spørsmål om kontrollutvalget i Bamble under hans ledelse er blitt et politisk organ, stikk i strid med hva kontrollutvalg er ment å være.

Rise har selvsagt krav på profesjonell og uhildet saksbehandling av sine ønsker for eiendommen Langesund Bad. Han har tidligere lagt fram utbyggingsplaner som er hinsides i forhold til en utbredt oppfatning av forsvarlig forvaltning av naturområdene det er snakk om i Langesund. Nøyaktig hva som er saken nå, slik den framstår fra kontrollutvalget, er uoversiktlig, men det lukter politisk spill lang vei fra gamle borgerlige Rise-allierte i Bamble.


Kommentarer til denne saken