Krigshelten og dameforføreren vokste nemlig opp i Fjorglimtvegen på Heistad, og det eneste som knytter ham til iskrembyen er ei heftig natt på husmorskolen.

18. juni skulle Brevik hylle den gamle krigshelten med korpsmusikk og høytidelige taler, som stort sett ville handlet om hvilken fortreffelig og samfunnsnyttig innsats medlemmene av Cort Adeler Selskabet har utført. Trøsten får være at Breviks innbyggere nå slipper støyen fra alle de mer eller mindre talentløse korpsene som skulle spilt denne dagen.

En god nyhet er også at Heistad, eller Lille-Chicago som bydelen også kalles, overtar hele feiringa. Fotballegenden Inge Moholt blir utkledd som Cort Adeler, mens evigunge Geir Franche får rollen som Corts svirebror. Siden festen skal foregå i tre dager nonstop, blir selvsagt Kim Bøhm toastmaster. Han er den eneste i bydelen som kan snakke og snøvle usammenhengende i 72 timer i ett strekk.

Den såkalte museumsstiftelsen i Porsgrunn truer med å selge gamle klenodier på bymuseet og sjøfartsmuseet på Finn.no hvis de ikke får mer støtte fra Porsgrunn kommune. Da jeg så bildet av dem i PD, slo det meg at det kanskje også ville vært en god idé å kvitte seg med hele gjengen på Finn. «Godt brukt, nokså slitt, kravstore og trassete gamliser gis bort gratis. Må hentes. Ta med rullator» og kamferdrops.

Ved første øyekast trodde jeg faktisk det var en nyinnspilling av filmklassikeren «Night at the Museum». Tenk dere selveste Haavard Gjestland som Lawrence «Larry» Daley og Siren Johnsen som Rebecca Hutman. Da hadde det blitt vilt, og garantert en 6'er på terningen av filmanmelder Lars «På Druen» Christensen.

Torsdag ble vi kjent med mange nye politikere i Porsgrunn da formannskapet hadde såkalt «Hjemme alene 3-møte». Robinjo hadde nemlig tatt med seg sin gloheite flamme Eli Synnøve til Berlin for å gifte seg. Flere av dem vi trodde var stumme, kunne faktisk snakke. Mens Robinjo tredde ring og klinte ved Brandenburger Tor, var det ikke måte på hvor snakkesalige «kveget» nå var blitt.

Så et lite råd til Robinjo. Husk å bære bruden over dørstokken, og glem for all del ikke Checkpoint Charlie på bryllupsnatta. Da er du ute å kjøre selv om dragen er aldri så drektig. First you take Nordbygda, then you take Berlin. Deretter ringer du PD.

I Bamblis leter Arbeiderpartiet etter en ny ordførerkandidat nå som Kjeldis skal mate duer på heltid. Firkløveret TROlsen, HegeB, Matcho-Kai og Charter-Tone er visstnok de heteste kandidatene. Kranglefanten trodde det var inventarlista på Vest-Bamble sykehjem han fikk tilsendt. Ha ha, godt de satser på ungdommen der ute.

Porsgrunn har gått i en politisk rus i flere uker etter at selveste Parrinjo ble lansert som Høyres ordførerkandidat. Denne uka ble drømmen knust da nominasjonskomiteen møttes over 3–4 glass portvin, eller muligens noen flere. Opp av hatten dro de nemlig tidligere Nord-Norge Rundt-programleder AnnCat Syvertsen. Hennes eneste problem er at hun aldri har vært på et bystyremøte og vet derfor ikke hvor bystyresalen ligger. Google Map løser alt.

Ifølge henne sjøl er hun minst like PR-kåt som Robinjo. Er det virkelig mulig? Hun har visstnok også et snev av politisk interesse, og da stiller man jo sterkt i Porsgrunn Høyre. Varden melder at varaordfører Grøttis også trekker seg. Hæ? Har ikke hu vært trukket i flere år allerede???